Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tioårsuppföljning av SOL-projektet

Nu finns en rapport som är en uppföljning av SOL-projektet, tio år senare. SOL-projektet handlar om självkänsla och livssituation hos tonåringar.



Rapporten är skriven av Daiva Daukantaitė, Lars-Gunnar Lundh, Margit Wångby-Lundh, Benjamin Claréus, Jonas Bjärehed, Ya Zhou vi Institutionen för psykologi. 

Projektet Självkänsla och Livssituation hos tonåringar (SOL) initierades av Lars-Gunnar Lundh och Margit Wångby-Lundh, och pågick mellan 2006 till 2009. Projektet har hittills resulterat i tio olika publikationer i vetenskapliga tidskrifter.

Syftet med SOL var att undersöka hur välmående och mental ohälsa samverkar med olika typer av maladaptivt beteende (t.ex. självskadebeteende, aggression, ätstörningar), och hur detta påverkar tonåringars livssituation och livskvalitet. Cirka 1000 stycken 14- till 16-åringar från en kommun i Sverige deltog i studien, som genomfördes i två omgångar med ett års mellanrum.

The SOL project: Attrition report 
Evaluating respondent attrition in a 10-year follow up of the SOL project “Deliberate self-harm, emotion regulation and interpersonal relations in youth.” (PDF)

SOL

Lund Psychological Reports