Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik för beteendevetare

Praktikkursen BVPB01 - mer än bara en vanlig kurs!

Under termin 5 har du möjlighet att göra praktik, vilket är en fantastisk chans att utveckla din beteendevetenskapliga kompetens, komma i kontakt med arbetsgivare och få en erfarenhet för livet.

Praktikperioden motsvarar 20 veckor, varav 16 veckor skall vara förlagda på praktikplatsen. De sista veckorna av praktikperioden skall avsättas för förberedande av presentation av praktiken. Praktiken utförs under terminstid. Som praktikant har du samma arbetstider som övrig personal på praktikplatsen. Observera att arbetstiden även ska omfatta kurserns seminarier och och vissa examinerande moment. Det är viktigt att du informerar din handledare och för en dialog kring upplägg av arbetstiden. 

Praktikinnehållet och specifikt den så kallade egna uppgiften redogörs för i en projektplan samt i en presentation. Instruktioner för detta samt övriga kursuppgifter ges vid introduktionen samt under kursens gång via kursplattform.

Beteendevetare i praktiken

Johanna, Kujtime och Maria, som alla läser Beteendevetenskap, berättar om sina upplevelser från praktiken.


I denna film får vi höra studenterna Johanna, Kujtime och Maria berätta om sina upplevelser från sina praktikplatser hösten 2023. Vi får svar på frågor som; hur kändes det att vara ny på arbetsplatsen? hur förändrades känslan med tiden, och vilka lärdomar från studierna hade de nytta av på sina praktikplatser? Samtalet modererades av Ingela Steij Stålbrand, praktiksamordnare.

 

Kontakt

Kursansvarig och praktiksamordnare

Ingela Steij Stålbrand
Institutionen för psykologi
046-222 37 37
072-72 73 031
Ingela [dot] Steij_Stalbrand [at] psy [dot] lu [dot] se