Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student på Beteendevetenskapliga programmet

Välkomna alla nya studenter!

Vi är glada över att just du tackat ja till din plats och ser mycket fram emot att träffa dig i Lund!

Vårt allra första möte, Introduktionsdagen den 25 augusti, kommer vi att ha på plats i Lund i lokalen Edens Hörsal på Allhelgona Kyrkogata 14. På grund av att det fortfarande finns restriktioner kring folksamlingar, har vi delat upp klassen i ett förmiddagsmöte och ett eftermiddagsmöte, första mötet är för Grupp 1 kl 9.00 -12.00 och andra mötet för Grupp 2 kl 13.00 - 16.00. Du har fått ett mail där det framgår vilken grupp du tillhör. Detta möte är obligatoriskt och om du inte kan närvara måste du meddela detta till studievagledare_bvp [at] psy [dot] lu [dot] se. I samband med introduktionsmötet sker även registrering på programmet.

Även i höst kommer undervisningen att ske både på plats och digitalt. Om det finns en lokal angiven i schemat så är föreläsningen på plats, annars sker den digitalt.

Första året – Beteendevetenskaplig grundkurs

BVGA42 Beteendevetenskaplig grundkurs är första kursen på programmet och ges på heltid höstterminen 2021 - vårterminen 2022. Ansvarig för kursen heter Jean-Christophe Rohner. Kursplan, litteraturlista och schema för kursen hittar du på hemsidan Översikt och kurser –Termin 1. Kursen startar måndagen den 30 augusti kl 15.00 med en digital introduktion av första blocket Pedagogiska perspektiv på beteendevetenskap. Ansvarig för blocket heter Fredrik Sandberg och du är välkommen att kontakta honom för frågor om undervisningens upplägg, litteratur mm
fredrik [dot] sandberg [at] soc [dot] lu [dot] se

Undervisningen under första blocket kommer ske till stor del på distans men då ni har en del grupparbeten och eftersom bibliotek och universitets andra lokaler är öppna, kan ni träffas i mindre grupper, självklart med distans.

Studentportalen och mail

Studentportalen är din egen sida där du kan kontrollera dina resultat, skriva ut Ladokintyg, ändra din adress, hämta programvaror etc. Du loggar in på portalen med hjälp av ditt studentkonto, StiL (Student i Lund). Om du är ny student behöver du aktivera ditt konto på Studentportalen (StiL).
Studentportalen och inloggning 

På studentportalen kan du också välja vilken mailadress du vill bli kontaktad på under studierna.

Kursplattformen Canvas

Vid introduktionsmötet kommer du att få tillgång till kursens Canvas-sida där större delen av undervisningen kommer ske och där du hittar viktig information om kursen. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.

Studentguide i Canvas

Student med behov av särskilt stöd?

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Den 26/8 kl 13.00-14.30 bjuder ansvariga för pedagogiskt stöd vid LU in till ett digitalt informationsmöte på Zoom. Mötet vänder sig till nya studenter med varaktig funktionsnedsättning och syftar till presentation, kort information och utrymme för frågor. Läs mer i bifogad inbjudan till mötet:

Informationsmöte pedagogiskt stöd

Mer information?

Om du har frågor inför programstarten kring t ex pedagogiska stödåtgärder vid funktionsnedsättning är du välkommen att kontakta studievagledare_bvp [at] psy [dot] lu [dot] se


Välkommen till oss!

Simon Granér (studierektor)
Anna Hjalmers Mattsson (programansvarig)

Isabelle Hansson (studievägledare)
Sinnamon Varsamouli Adamopoulou (utbildningsadministratör)