Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att studera fristående kurser

Skapa din egen utbildning eller vidareutveckla din kompetens!

Vid Lunds universitet har du en unik möjlighet att läsa psykologi utifrån dina intressen och behov. Du kan välja att inrikta dig på dina specialintressen direkt eller börja från grunden och läsa hela vägen till en examen i psykologi.

Institutionen för psykologi erbjuder ett stort antal fristående kurser, om både 30 hp respektive 15 hp, kurser som ges på helfart och halvfart samt några få distanskurser. Områdeskurserna (30 hp) har en tydlig förankring inom institutionens forskningsavdelningar medan temakurserna (15 hp) har en mer specialiserad inriktning mot något arbetsmarknadsområde. Kursutbudet ger stor möjlighet till kreativitet i kombinationen av kurser, vilket ökar din konkurrenskraft på arbetsmarknaden och inom forskningen.

Fristående kurser erbjuds på både grund- och avancerad nivå och kan leda till kandidatexamen. En kandidatexamen i psykologi ger behörighet att läsa psykologi på avancerad nivå till en master- eller magisterexamen.

Kurserna kan även var för sig utgöra ett värdefullt komplement till studier inom andra områden såsom ekonomi, juridik, medicin, humaniora eller andra beteendevetenskapliga ämnen. Prata gärna med studievägledningen för att få idéer om hur du kan kombinera kurser eller hur du bygger ihop kurser till en examen.

Vanliga frågor och svar

Du söker våra fristående kurser via Antagning.se

Portalen öppnar för anmälan ca 15 mars inför en hösttermin och ca 15 september inför en vårtermin. Genom att skapa ett användarkonto och logga in kan du enkelt söka fram utbildningar och göra din anmälan. Sista anmälningsdag är ca 15 april inför en hösttermin och ca 15 oktober inför en vårtermin. Se exakta datum på Antagning.se.

När du läser fristående kurser är du inte antagen till ett program och behöver du söka kurser varje termin.

Vilka behörighetskrav som gäller för en specifik kurs hittar du i kursplanen och på kursens sida i Lunds universitets digitala utbildningskatalog: Kurser och program | Lunds universitet

På Antagning.se hittar du mer information kring vad som gäller för just dig, oavsett om du läst på gymnasiet, Komvux eller tagit en annan väg. På Antagning.se kan du läsa om vad grundläggande behörighet och särskild behörighet (områdesbehörighet) innebär. 

Om du har frågor om att läsa vid Lunds universitet, hur du räknar ut dina meriter, vilka utbildningar du kan söka till m.m., kontakta gärna vår Allmänna studievägledning.

Du hittar antagningspoäng för tidigare antagningar på Lunds universitets hemsida: Antagningspoäng | Lunds universitet

När du blivit antagen till en fristående kurs i psykologi vid LU ska du tacka ja till din plats på Antagning.se.

Innan kursstart kommer vi att skicka ut ett välkomstmejl med information om terminsstart och registrering till den mejl som du har registrerat på Antagning.se. Du kan också läsa om registrering och terminsstart här: Registrering och terminsstart

Du hittar schema och kurslitteraturlista för din kurs här: Kursutbud

Mer information om din kurs kommer att finnas på kursens Canvassida som du får tillgång till efter att du registrerat dig på kursen. 

Både för dig som är antagen och dig som står som reserv på våra kurser hittar du mer information under Registrering och terminsstart

Kontakt

Studievägledning
Elin Holgersson
046-222 91 15
studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se (studievagledare_fk[at]psy[dot]lu[dot]se)
Rum P131