Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykoterapimottagningen

Välkommen till oss!

Psykoterapimottagningen erbjuder psykoterapi till en reducerad kostnad hos studenter på det 5-åriga psykologprogrammet. Studenterna arbetar som terapeuter på mottagningen och får handledning av legitimerade psykologer/psykoterapeuter med särskild handledarutbildning. Du träffar din studentterapeut varje vecka, 45 minuter/samtal i 1-2 terminer. Du kan välja mellan kognitiv beteendeterapi läs mer här (KBT) och psykodynamisk psykoterapi läs mer här (PDT). Är du osäker på vilken terapiform som passar dig kan du göra en intresseanmälan utan att välja terapiform

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att göra en anmälan till psykoterapi via vårt formulär här. Länk till Intresseanmälan

Guldstreck

Intresseanmälan gör du via vårt journalsystem CTNotes. Du kommer först att få skicka in dina kontaktuppgifter för att därefter få en länk till systemet i ett mejl från CTNotes. Via länken verifierar du dig och fyller i själva intresseanmälan. Titta i skräpposten om du inte får mejlet till din inkorg.

Efter att du skickat in intresseanmälan får du återkoppling från oss. Vi kan inte ge någon platsgaranti men tillämpar kö. Det antal klienter vi kan ta emot styrs helt av antalet studenter. Vi vill också gärna att våra studenter skall få möjlighet att behandla olika problem under sin utbildning. Missbruk och svår psykiatrisk problematik lämpar sig dock inte för studentledd psykoterapi. Våra psykologer granskar alla anmälningar som kommer in och kontaktar dig för besked. Därefter kan du bli bokad för ett första informationssamtal.

Har du frågor om intresseanmälan är du välkommen att kontakta ansvariga för Psykoterapimottagningen: 046-222 91 24 eller psykoterapimottagningen [at] psy [dot] lu [dot] se

Observera att en intresseanmälan alltid måste göras personligen, du får alltså inte anmäla någon annan än dig själv.

Guldstreck

Synpunkter eller klagomål

Du som har en pågående kontakt på mottagningen och vill framföra synpunkter eller klagomål på verksamheten var vänlig kontakta föreståndaren se uppgifter under kontakt. Alla synpunkter kommer att beaktas och vid behov åtgärdas.

Kontakt | Institutionen för psykologi (lu.se)