Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att studera på Beteendevetenskapliga programmet

Sätter du människan i fokus och är nyfiken på samspel, utveckling, lärande och kommunikation mellan människor? Då är Beteendevetenskapliga programmet rätt för dig!

Det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet är en treårig tvärvetenskaplig utbildning med syfte att ge en bred kompetens om mänskligt beteende och hur det påverkas av psykologiska, biologiska, samhälleliga och sociala faktorer. Under det första året läser du en beteendevetenskaplig grundkurs och har därefter möjlighet att fördjupa dig inom områdena psykologi och sociologi. Inom programmet kan du kombinera kurserna för att passa just dina intressen.

Programmet är 3-årigt och leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med huvudområde inom något av ämnena:

  • psykologi
  • sociologi

Det ger behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom respektive huvudområde.

På programmet finns flera praktiska moment som är uppbyggda för att anpassa utbildningen till arbetsmarknadens krav och ge dig möjlighet att hitta och utveckla dina intresseområden.

en röd telefon.foto

Kontakta Beteendevetenskapliga programmet

Studievägledare: Anna Hjalmers Mattsson
studievagledare_bvp [at] psy [dot] lu [dot] se (studievagledare_bvp[at]psy[dot]lu[dot]se)

Aktuell utbildningsplan

Programmet har en ny struktur f o m höstterminen 2020:

Utbildningsplan Betendevetenskapliga progammet HT2020 (PDF, ny flik) 

 Vad säger nuvarande studenter om utbildningen?