Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utvecklingspsykologi

Foto: Eren Li, Pexels

Utvecklingspsykologi är ett spännande fält som har förändrats och utvidgats de senaste årtiondena. Tidigare fokuserade utvecklingspsykologin på barnets utveckling från födelse till adolecens, men numera studeras utveckling genom hela livet, från fosterstadiet till ålderdomen. Den traditionella utvecklingspsykologin har även kompletterats med nya forskningsområden, och neuropsykologin har tillfört kunskaper om hjärnans utveckling och funktion. Även nya kunskapsfält som social- och genuspsykologi har bidragit. Dessa mellan olika forskningsparadigmer för utvecklingspsykologin framåt och skapar nya kraftfält.

Centrala begrepp inom utvecklingspsykologin är frågan om arvets och miljöns inflytande på individens utveckling och hur dessa samspelar med sociala faktorer, livserfarenheter och tidsanda.

Pågående projekt

Här presenterar vi ett urval av de pågående projekt som sker inom avdelningen.

Avdelnings-föreståndare

Elia Psouni
Docent
046-222 85 03
Elia [dot] Psouni [at] psy [dot] lu [dot] se (Elia[dot]Psouni[at]psy[dot]lu[dot]se)