Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva salstentamen på laptop

En del av skriftlig salstentamen på fristående kurser och Beteendevetenskapliga programmet skrivs i Inspera på laptop. Vi använder Inspera för att garantera en rättssäker examination och för att underlätta för studenter och examinerande lärare.

För att kunna skriva tentamen i Inspera behöver du:

Så här går det till i tentasalen:

  • Ta med din laptop och sätt dig i salen på anvisad plats.
  • För att koppla upp dig på internet loggar du in på Eduroam med ditt student-ID. Gå in lund.inspera.com. Logga in med ditt student-ID.
  • Tentamensvakterna skriver upp tentakoden på tavlan.
  • Tentan öppnas på utsatt tid.
  • Om du efter 10 minuter inte fått igång den digitala tentan får du övergå till papperstentan. Notera att tentamensvakterna inte fungerar som teknisk support.
  • När du är klar med tentan, skickar du in den.

Viktigt: Du får ej ha någon form av skärm-blocker aktiv under tentan.

Notera: Tentatiden i Inspera kommer ofta stå på 6h istället för vanliga 4h och det är för att
underlätta hantering av anonymitet och studenter med pedagogiskt stöd som har 2h extra.
När tentan är bedömd kommer du att kunna se poäng på dina frågor, betyg och eventuella
kommentarer från examinator på lund.inspera.com. Alla dina tentor kommer att finnas
tillgängliga i Inspera i 2 år.

Har du inte tillgång till en laptop under tentatillfället behöver du anmäla detta till institutionen senast dagen innan tentan skrivs. Detta gör du här:
https://sunet.artologik.net/lu/Survey/38789
här behöver du uppge namn, kurs och tentadatum. Du kommer i så fall få skriva tentamen på papper. Om du av något skäl inte får igång Inspera i salen så får du också skriva på papper.

Om problem skulle uppstå med din dator har du möjlighet att påbörja eller fortsätta på papper och vi lägger då ihop svaren vid rättningen. Vid frågor, kontakta Stefan Persson, stefan [dot] persson [at] psy [dot] lu [dot] se