Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fristående kurser

Du som läser fristående kurser hos oss har stor valmöjlighet i hur du vill bygga upp din utbildning. Oavsett vilka kurser du läser får du kunskap och kompetenser som är användbara i många olika sammanhang!

Till skillnad från program så ger fristående kurser dig en möjlighet att utforma en unik utbildning där du efter eget huvud väljer att plocka ihop de ämnen som du är intresserad av och som kan ge dig den kunskapsprofil som du önskar och tror dig behöva på arbetsmarknaden. Studier i psykologi ger dig kunskaper för att bättre kunna förstå och förklara människans tankar, känslor, beteenden och samspel med andra.

I vårt kursutbud kan du hitta kurser som intresserad dig. Du kan läsa en eller några kurser som intresserar dig, eller läsa flera kurser för att bygga din egen examen. Genom att läsa mer om innehållet i våra kurser kan du skapa dig en bild av vad som passar dig bäst. Nedan hittar du vårt kursutbud med kursplaner, litteraturlistor och schema.

Prata gärna med studievägledningen för att få idéer om hur du kan kombinera kurser eller hur du bygger ihop kurser till en examen.

Vanliga frågor och svar

När du blivit antagen till en fristående kurs i psykologi vid LU ska du tacka ja till din plats på Antagning.se.

Innan kursstart kommer vi att skicka ut ett välkomstmejl med information om terminsstart och registrering till den mejl som du har registrerat på Antagning.se. Du kan också läsa om registrering och terminsstart här: Registrering och terminsstart

Du hittar schema och kurslitteraturlista för din kurs här: Kursutbud

Mer information om din kurs kommer att finnas på kursens Canvassida som du får tillgång till efter att du registrerat dig på kursen. 

Både för dig som är antagen och dig som står som reserv på våra kurser hittar du mer information under Registrering och terminsstart

Om du har läst kurser vid andra institutioner vid Lunds universitet eller vid andra universitet/högskolor i Sverige eller utomlands, som motsvarar någon eller några av delkurserna på utbildning, kan du ansöka om att få tillgodoräkna dessa kurser. Innan du gör ett tillgodoräknande, vänligen ta kontakt med studievägledningen för att få instruktioner.

Nedan hittar du en beskrivning av rutinen för tillgodoräknande samt blanketten du använder för att ansöka.

Blankett för tillgodoräknande (PDF, ny flik)

Information angående tillgodoräknande av högskolepoäng (PDF, ny flik)

Du kan vara med och påverka din utbildning på många olika sätt: 

  • genom kursutvärderingar som genomförs i slutet av varje kurs
  • genom att engagera dig i Samhällsvetarkåren
  • genom att delta som kursombud
  • genom att bli studentrepresentant i ledningsgruppen för fristående kurser eller styrelsen på Institutionen för psykologi

Läs mer och Ansök om att bli studentrepresentant!

Har du klagomål rörande utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten? Läs mer här: Hantering av klagomål på utbildning vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

På följande länk hittar du information om stöd och service för dig som student: Service och stöd | Lunds universitet

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs här om hur du går tillväga: Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Har du frågor om pedagogiskt stöd får du gärna skicka ett mail till ida [dot] jarbe_holmlund [at] stu [dot] lu [dot] se (ida[dot]jarbe_holmlund[at]stu[dot]lu[dot]se).

Kontakt

Utbildningsadministration & expedition
För hjälp med Ladok-ärenden, intyg, lokalbokning, tentamen, m.m.
Sinnamon Varsamouli Adamopoulou
046-222 33 94
sinnamon [dot] varsamouli_adamopoulou [at] psy [dot] lu [dot] se (sinnamon[dot]varsamouli_adamopoulou[at]psy[dot]lu[dot]se) 
Rum P129

Studievägledning
För vägledning kring studier, karriär, ansökan, tillgodoräknanden,, studiesociala frågor, stödåtgärder, dispens, studieuppehåll, m.m.
Elin Holgersson
046-222 91 15
studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se (studievagledare_fk[at]psy[dot]lu[dot]se)
Rum P131

Institutionsadministratör
Maila frågor kring Canvas, Inspera
Stefan Persson
stefan [dot] persson [at] psy [dot] lu [dot] se (stefan[dot]persson[at]psy[dot]lu[dot]se) 
Rum P123

Studierektor
Simon Granér
Fil.dr., universitetslektor
046-222 87 76
simon [dot] graner [at] psy [dot] lu [dot] se (simon[dot]graner[at]psy[dot]lu[dot]se)
Rum P132

Besöksadress
Institutionen för psykologi
Allhelgona kyrkogata 16A
221 00 Lund