Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Klinisk sexologi och psykoterapi med bas i kognitiv beteendeterapi

Specialistkurs för psykologer – Även öppen för leg. psykoterapeuter med KBT-inriktning – 7,5 högskolepoäng, distanskurs

Att lyfta fram sexualitet och sexologi i psykologens kliniska arbete.

Alla klienter har en sexualitet oavsett vad vårdkontakten handlar om. Sexologisk problematik är ofta underdiagnosticerad. När behandlaren har större kunskap om sexologi och en bredare repertoar kring bemötande är det lättare för klienterna och patienter att få hjälp att upptäcka och behandla sexologiska problem. Terapeutiska interventioner utifrån en KBT-bas ger en bra grund för psykologernas arbete inom fältet.

Teori och praktik med nytt pedagogiskt koncept

Kursen ges på distans och flera av de teoretiska föreläsningarna kommer att vara förinspelade till vilka övningar, gruppuppgifter och instuderingsfrågor kommer att knytas för att i slutet av arbetspasset knytas ihop i ett seminarium tillsammans med läraren. Kursen erbjuder det senaste inom klinisk sexologisk behandling utifrån KBT. Förutom att presentera uppdaterad forskning och teori ger kursen möjligheter att träna praktiska färdigheter i samband med rollspel och workshops tillsammans med skådespelare i simulerade patientroller och direkta övningar med personlig feedback.

Guldstreck

Kommande kursomgång

INSTÄLLD! Kvartsfart mellan vecka 38 (24/9) 2021 tom vecka 06 (11/2), 2022, under åtta heldagar.

Kursblad

Kursblad Klinisk Sexologi och Psykoterapi med bas i kognitiv beteendeterapi (PDF)

Kursbald Sexologi