Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kursutbud

Schema för din kurs

Preliminärt schema för en kurs publiceras 4 veckor innan kursstart. Mindre ändringar kan förekomma därefter. Du kan söka fram aktuellt och tidigare schema i TimeEdit genom att välja termin och söka på kursens namn eller kurskod: TimeEdit | Lunds universitet

Kurskoden för en kurs som du ska läsa hittar du i kursplanen eller i Ladok.

Schema för nätkurser hittar du längre ner på sidan.

Kursplan och kurslitteratur för din kurs

Kurslitteraturlistor är tillgängliga senast 8 veckor innan kursstart. Du kan söka fram aktuell och tidigare kursplan och kurslitteraturlista i LU Kursplandatabas genom att söka på kurskoden: LU Kursplandatabas

Det finns kanske ingen kurslitteraturlista listad för just den termin som du läser. Då är det den senaste kurslitteraturlistan som fortfarande gäller.

Våra kurser

Nedan ser du hela vårt kursutbud. Du hittar mer information om de specifika kurserna och nästa tillfälle då kursen ges på respektive kurssida i Lunds universitets utbildningsdatabas. När du blivit antagen och registrerat dig på en av våra fristående kurser i psykologi hittar du också mer information om kursen på lärplattformen Canvas.

Översiktskurs

Översiktskursen ger dig en god allmän orientering inom ämnet psykologi och en introduktion till vetenskaplig metod och hur denna tillämpas i praktiken. Översiktskursen är obligatorisk för att ta ut en kandidatexamen med huvudområde psykologi vid Lunds universitet. Du kan också läsa översiktskursen i form av nätkurser på halvfart.

PSYD13 Översiktskurs, 30 hp

Praktikkurs

Praktikkursen ger dig möjlighet att under en termin göra arbetspraktik inom psykologiområdet. Läs mer om ansökningsprocessen till praktikkursen här: Arbetspraktik inom psykologi | psy.lu.se

PSYL01 Arbetspraktik inom psykologi, 30 hp

Kandidatkurs

I kandidatkursen utför du bland annat en egen studie inom något område som intresserar dig. Resultaten presenteras i en kandidatuppsats. Kandidatkursen är obligatorisk för att ta ut en kandidatexamen med huvudområde psykologi vid Lunds universitet.

PSYK12 Kandidatkurs, 30 hp