Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vill du delta i ett forskningsprojekt om självmedvetande och meditation?

Ett forskningsprojekt vid psykologiska institutionen på Lunds universitet söker efter personer som är intresserade av att delta i en hjärnavbildningsstudie om självmedvetande och meditation. Vi söker både efter nya och erfarna meditatörer och personer som inte mediterar alls. 

Att delta i studien innebär att medverka i en ljudinspelad intervju som tar cirka en timme och i en hjärnavbildningssession med magnetröntgen som också tar cirka en timme. Under intervjun kommer du bli ombedd att berätta så detaljerat som möjligt om din jagupplevelse i vardagen och under meditation. Under hjärnavbildningen kommer du få instruktioner för att utföra olika uppgifter.

Du kan inte delta i studien om du lider av allvarlig psykisk ohälsa (t ex dissociativ störning, schizofreni eller djup depression) eller om du har kroppsimplantat av metall (t ex pacemaker eller metallprotes). Tandfyllningar är däremot inget hinder. Om du känner obehag av trånga utrymmen bör du inte delta i MR-undersökning. 

Studien är en del av ett doktorandprojekt vid Psykologiska institutionen vid Lunds universitet och kommer publiceras dels i form av en eller flera vetenskapliga tidskriftsartiklar och dels i doktorandens avhandlingsarbete. Publicerad data kommer vara avidentifierad. Forskningen har granskats och godkänts av Etikprövningsmyndigheten.

Deltagande kompenseras med två biobiljetter eller 500 kronor. 

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till doktorand Lena Lindström, lena [dot] lindstrom [at] psy [dot] lu [dot] se

Anmäl ditt intresse här!