Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva tentamen på laptop

För att skriva tentan digitalt i Inspera krävs följande:

 • En egen fulladdad laptop som kan användas i fyra timmar och som du tar med dig till tentasalen. Vi kan inte garantera att det finns eluttag. Om problem skulle uppstå har du alltid möjlighet att fortsätta på papper och vi lägger då ihop svaren vid rättningen.
 • Ladda hem Safe Exam Browser. Det gör du här:
  https://safeexambrowser.org/download_en.html
  Du behöver inte starta programmet.
 • För att kunna koppla upp dig på internet samt för att få tillgång till tentan måste du kunna ditt student-ID och lösenord.

Gå gärna in på lund.inspera.com och gör en demotenta med safe exam browser för att säkerställa att det funkar som det ska.

Så här går det till i tentasalen:

 • Ta med din laptop och sätt dig i salen på anvisad plats.
 • För att koppla upp dig på internet loggar du in på Eduroam med ditt student-ID . Gå in på lund.inspera.com. Logga in med ditt student-ID.
 • Tentamensvakterna skriver upp koden och lösenordet till tentan på tavlan. Du använder sedan tentakoden och lösenordet för att starta tentan. Du får en papperstenta även om du tenterar digitalt. Tentan öppnas på utsatt tid. OBS! Tentan avslutas automatiskt när skrivtiden är slut.
 • Om du efter 10 minuter inte fått igång den digitala tentan får du övergå till papperstentan. Notera att tentamensvakterna inte fungerar som teknisk support.
 • När du är klar med tentan skickar du in den. Säkerställ att du kommit ut ur Safe Exam Browser innan du går. Tentamensvakterna har en kod som kan ta dig ut ur sidan om det av någon sällsynt anledning inte skulle fungera. Även du som tenterar digitalt ska lämna in papperstentan med namn oavsett om den är ifylld med svar eller ej.

När tentan är rättad kommer du att se poäng på dina frågor, betyg och eventuella kommentarer från examinator på lund.inspera.com. Alla dina tentor kommer att finnas tillgängliga i Inspera i 2 år.

Vid frågor, kontakta Stefan Persson:
stefan [dot] persson [at] psy [dot] lu [dot] se