Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studievägledning för PSP

Tillgodoräkning

Efter antagning kan ansökan om tillgodoräknande, med relevans för psykologprogrammet, göras på särskild blankett. Lämnas vid terminsstart till studievägledaren. Kontakta alltid studievägledaren för information.

Normal handläggningstid är cirka två veckor. Ansök därför i god tid före kursstart.

Studieuppehåll

Studieuppehåll/uppehåll ska anmälas till studievägledaren, särskild blankett ska användas. Uppehåll görs terminsvis och ska anmälas snarast möjligt.

Om särskilda skäl finns kan du (studenten) ansöka om studieuppehåll. Vid beviljat studieuppehåll är den sökande (studenten) garanterad återupptagande av studierna vid ett visst tillfälle. Särskilda skäl för studieuppehåll kan vara sociala, medicinska eller andra särskilda omständigheter som till exempel vård av barn, värnplikts- eller civiltjänstgöring eller studentfackliga uppdrag. Alla skäl som den sökande åberopar ska kunna styrkas med intyg. Beslut fattas av studierektor.

Ansökan om återupptagande av studier

Studieuppehåll/omregistrering efterföljs alltid av Ansökan om återupptagande av studier. Ansökan ska vara inlämnad senast 15 oktober inför vårtermin och 15 april inför hösttermin. Återupptagande av studierna efter ett uppehåll sker i mån av plats. Notera att lediga platser fördelas enligt följande turordning: 1) studenter som har haft studieuppehåll med platsgaranti och 2) studenter som har haft uppehåll i studierna utan platsgaranti.

Dispens för uppflyttning

Om den studerande inte uppfyller villkor för uppflyttning kan denne ansöka om dispens. Ansökan lämnas till studievägledaren. Beslut fattas av studierektorn.

Utlandsstudier

Generellt gäller att termin 4-6 är möjliga terminer för utlandsstudier. Diskutera med Kristian Almquist, studievägledare på psykologprogrammet, vad som är lämpligast för dig.  

Sidansvarig:

Studievägledning

Kristian Almquist

tel 046-222 91 22

e-post: kristian [dot] almquist [at] psy [dot] lu [dot] se

 

STUDIEVÄGLEDARTIDER

Telefontid

Måndag: 9.00 - 10.00
Tisdag: 13.30 - 14.30
Torsdag: 9.00 - 10.00


Drop-in-mottagning för kortare samtal och frågor:

Måndag: 14.00 - 15.00
Tisdag: 10.30 - 11.30
Torsdag: 13.00 - 14.00

Vill du ha längre enskilt samtal? Boka tid!

Telefon- och mottagningstider gäller under terminstid.

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se