Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om projektet i media

Forskare vill förebygga tonåringarnas problem

Genom att ställa frågor till mellanstadieelever och deras föräldrar i bland annat Kristianstad hoppas forskaren Elia Psouni förstå varför allt fler tonåringar mår dåligt.

Kristianstadbladet 6 febr 2010 (Nytt fönster)

 

Forskning hjälper tonåringar må bättre

Hur ungdomar mår i tonåren kanske bestäms redan tidigare under uppväxten. Genom att ställa frågor till mellanstadiebarn och deras föräldrar vill Högskolans Elia Psouni förebygga psykisk ohälsa hos tonåringar.

Högskolan Kristianstad 23 febr 2010 (Nytt fönster)

 

Ångestens ursprung ska spåras

Ungdomar mår allt sämre – och forskarna vet att problemen uppstår innan de fyllt elva år. Nu ska en stor grupp skånska tioåringar hjälpa forskarna att hitta svaret på varför vissa inte kan hantera svåra känslor. Sydsvenskan var med när studien inleddes på Mellanvångsskolan i Staffanstorp.

12 mars 2010

"Ångestens ursprung ska spåras" i Sydsvenskan


Depressioner spåras hos skånska barn

2 000 skånska tioåringar kommer att delta i en studie om psykiskt välbefinnande som ska hjälpa forskarna att få svar på varför vissa barn blir deprimerade. Först ut blir barnen på Mellanvångsskolan i Staffanstorp.   

12 mars 2010

"Depressioner spåras hos skånska barn" i DN 

 

Depressioner spåras hos skånska barn

Tvåtusen skånska tioåringar kommer att delta i en studie om psykiskt välbefinnande som ska hjälpa forskarna att få svar på varför vissa barn blir deprimerade. Först ut blir barnen på Mellanvångsskolan i Staffanstorp.

"Depressioner spåras hos skånska barn" HD

 

Föräldrastöd ska hjälpa barn med sjuka syskon

Många barn som har ett sjukt syskon drabbas av psykiska problem. Forskare i Lund och Malmö ska nu utveckla en metod att hjälpa dessa barn och deras föräldrar.

31 okt 2011

"Föräldrastöd ska hjälpa barn med sjuka syskon" Sydsvenskan