Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brusterapi

Brusterapi som hjälper din koncentration

Smartnoise är ett verktyg som utvecklats för att underlätta din förmåga till uppmärksamhet och koncentration med hjälp av brusljud. Studier från vår forskargrupp har visat att brus markant förbättrar koncentration och minne hos personer som har svårt att behålla uppmärksamheten.

Vi har utvecklat verktyget Smartnoise för att lösa de problem som följer av detta. I appen får du svara på frågor om din uppmärksamhetsförmåga samt göra tre uppgifter med eller utan bakgrundsbrus. Smartnoise kommer sen att berätta för dig om du blir bättre av detta bakgrundsbrus. När du studerar eller arbetar kan du sedan använda Smartnoise för nå bättre resultat. Smartnoise distribueras som en iPhone/iPad app som kan laddas ner på nätet. Smartnoise vänder sig till vuxna och barn med uppmärksamhetsproblem som kan läsa.

Vi söker nu testanvändare till Smartnoise. För att bli testanvändare måste du;

- Kunna läsa svenska

- Ha en iPhone eller iPad med hörlurar

- Du bör ha svårigheter med koncentration vid studier, fast det är inte något krav för deltagande

 

För att bli testanvändare maila ditt telefonnummer till: support [at] smartnoise [dot] se

 

Smartnoise – brusterapi som hjälper din koncentration (PDF, 1712 kB)

Kontakt

Professor Sverker Sikström
sverker [dot] sikstrom [at] psy [dot] lu [dot] se