Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi HT21

Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå (på Campus eller nätbaserad) i psykologi som ges på svenska.

Välkommen till Institutionen för psykologi!

Du har blivit antagen till en kurs i psykologi och vi hälsar dig varmt välkommen till oss! Undervisningen kommer ske delvis på distans under hösten 2021. Observera att våra nätkurser är helt på distans. På Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida finns aktuell information om hur universitetet anpassat verksamheten utifrån restriktionerna:

Covid-19 och höstterminen 2021 | Samhällsvetenskapliga fakulteten (lu.se)

Nedan finns all information som gäller din:

 • registrering
 • kursstart
 • kursplanlitteratur och schema
 • digitala verktygen Canvas och Zoom
 • stödåtgärder för studenter

Läs igenom noga och hör gärna av dig om du har frågor till studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se 

Steg 1 Registrera dig i Studentportalen

För att behålla din plats på kursen skall du registrera dig i Studentportalen under fliken Ladok. Du loggar in med ditt studentkonto (Stil-id) och lösenord. Registrering öppnar den 10 januari och stänger den 17 januari kl 24.00. Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Studentportalen

Problem med registreringen? 

 • För tekniska problem kontakta:
  servicedesk [at] lu [dot] se
 • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.
  studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 2 Hitta informationen om din kurs och digitala introduktion!

Under sidan kursutbud nedan finns all information om din kurs såsom kursplan, litteraturlista och schema. Leta upp din kurs och titta i schemat när kursen startar redan nu!  Alla höstterminens introduktioner kommer ske digitalt och du kommer att få ett e-mail med en länk till ditt digitala introduktionsmöte veckan innan kursstart. Alla moment i schemat som är utan lokal sker på distans.

Kursutbud (kursplan, litteraturlista och schema)

OBS! För dig som läser våra helt nätbaserade kurser Översiktskurs  I, 15 hp (PSYH01) eller Att leda och följa i förändring, 7,5 hp (PSYA95) finns kursplan, litteraturlista och schema under följande länk:

Nätkurser (kursplan, litteraturlista och schema

Hör av dig om du inte fått något mail till introduktionsmötet innan kursstart!

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 3 Lär känna kursplattformen Canvas och videoverktyget Zoom

Senast fredagen den 27 augusti får du tillgång till din kurssida i Canvas. Observera att du måste vara registrerad för att komma in på din sida på Canvas. Logga in med samma uppgifter som i Studentportalen. På kurssidan i Canvas hittar du mer detaljerad information om din kurs. Du hittar du också en guide hur du använder videoverktyget Zoom. Detta är bra att läsa igenom inför kursstart. Förbered dig gärna genom att testa verktygen.

Canvas

Steg 4 För dig med behov av särskilt stöd i studierna

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Den 26/8 kl 13.00-14.30 bjuder ansvariga för pedagogiskt stöd vid LU in till ett digitalt informationsmöte på Zoom. Mötet vänder sig till nya studenter med varaktig funktionsnedsättning och syftar till presentation, kort information och utrymme för frågor. Läs mer i bifogad inbjudan till mötet:

Informationsmöte pedagogiskt stöd

Välkomna till oss hälsar teamet för fristående kurser, Beteendevetenskapliga programmet och Masterprogrammet!