Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi VT23

Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå (på Campus eller nätbaserad) i psykologi som ges på svenska.

Välkommen till Institutionen för psykologi!

Du har blivit antagen till en kurs i psykologi och vi hälsar dig varmt välkommen till oss! 

Nedan finns viktig information gällande din kurs. Läs igenom noga och hör gärna av dig om du har frågor till studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se 

Aktivera studentkonto

Det första du behöver göra är att aktivera ditt studentkonto på passport.lu.se. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har kontot blivit inaktivt kan du gå in på passport.lu.se och aktivera det på nytt.

Registrering

Efter att du har aktiverat ditt studentkonto är det viktigt att du registrerar dig på den kurs som du är antagen till. För att registrera dig, logga in på Ladok för studenter. Behöver du guidning i hur du gör? Ta gärna hjälp av denna manual

Registrering öppnar den 9 januari och stänger den 16 januari kl 24.00. Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Problem med registreringen? 

  • För tekniska problem kontakta:
    servicedesk [at] lu [dot] se
  • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.

Hitta information om din kurs

I samband med att du registrerar dig får du tillgång till din kurssida i Canvas (lärplattformen). Logga in med samma uppgifter som i Studentportalen. På kurssidan i Canvas hittar du detaljerad information om din kurs. 

Canvas

Innan du kommer åt din kurs i Canvas kan du förbereda dig inför kursstart genom att läsa om din kurs under sidan kursutbud nedan. Där finns kursplan, litteraturlista och schema. Leta upp din kurs och titta i schemat när kursen startar redan nu! Var uppmärksam på om det sker förändringar i schemat inför kursstarten.

Kursutbud (kursplan, litteraturlista och schema)

För dig som skall läsa en nätbaserad kurs hittar du också information på hemsidan (se länken nedan) men för nätbaserade kurser är Canvas den viktigaste informationskällan. 

Nätkurser

Hör av dig om du inte hittar information om din kurs!

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Pedagogiskt stöd

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Snöigt träd.

Välkomstmöte för nya studenter på fristående kurser

Välkommen den 23 januari klockan 17.00! Mötet sker på Zoom, gå in på länken https://lu-se.zoom.us/j/66445376667