Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi VT22

Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå (på Campus eller nätbaserad) i psykologi som ges på svenska.

Välkommen till Institutionen för psykologi!

Du har blivit antagen till en kurs i psykologi och vi hälsar dig varmt välkommen till oss! 

OBS! Uppdaterad information f o m 11 januari är att alla introduktioner kommer ske digitalt. Du kommer att få ett mail från din kursledare hur du deltar i din introduktion. 

Nedan finns all information som gäller:

 • registrering
 • kursstart
 • kursplanlitteratur och schema
 • kursplattformen Canvas
 • stödåtgärder för studenter
 • aktuell information kring anpassningar i pandemin

Läs igenom noga och hör gärna av dig om du har frågor till studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se 

Steg 1 Registrera dig i Studentportalen

För att behålla din plats på kursen skall du registrera dig i Studentportalen under fliken Ladok. Du loggar in med ditt studentkonto (Stil-id) och lösenord. Registrering öppnar den 10 januari och stänger den 17 januari kl 24.00. Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Studentportalen

Problem med registreringen? 

 • För tekniska problem kontakta:
  servicedesk [at] lu [dot] se
 • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.
  studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 2 Hitta informationen om din kurs och introduktion!

Under sidan kursutbud nedan finns all information om din kurs såsom kursplan, litteraturlista och schema. Leta upp din kurs och titta i schemat när kursen startar redan nu! Var uppmärksam på om det sker förändringar i schemat utifrån förändrade restriktioner vid undervisning.

Kursutbud (kursplan, litteraturlista och schema)

För dig som skall läsa en nätbaserad kurs hittar du informationen om din kurs under länken nedan samt på kursens Canvas-sida:

Nätkurser

Hör av dig om du inte hittar information om när och var din kurs startar!

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 3 Lär känna kursplattformen Canvas

Senast fredagen den 14 januari får du tillgång till din kurssida i Canvas. Observera att du måste vara registrerad för att komma in på din sida på Canvas. Logga in med samma uppgifter som i Studentportalen. På kurssidan i Canvas hittar du mer detaljerad information om din kurs. Här finns också information om det digitala verktyget Zoom som används vid digitala föreläsningar.

Canvas

Steg 4 För dig med behov av särskilt stöd i studierna

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Aktuell information kring Covid-19 inför VT22

Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, föreskrifter och allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19. På Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida finns aktuell information om hur universitetet anpassat verksamheten utifrån restriktionerna:

Covid-19 och läsåret 2021/2022

Välkomna till oss hälsar teamet för fristående kurser, Beteendevetenskapliga programmet och Masterprogrammet!