Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi VT21

Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå i psykologi som ges på svenska.

Välkommen till Institutionen för psykologi!

Du har blivit antagen till en kurs i psykologi och vi hälsar dig varmt välkommen till oss! Undervisningen kommer till största del att fortsätta på distans under vårterminen 2021. På Lunds universitets hemsida finns aktuell information om hur universitetet anpassat verksamheten utifrån restriktionerna:

Med anledning av coronaviruset/Covid-19 - Lunds Universitet

Nedan finns all information som gäller din:

  • registrering
  • kursstart
  • kursplanlitteratur och schema
  • Canvas och Zoom

Läs igenom noga och hör gärna av dig om du har frågor till studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se 

Steg 1 Registrera dig i Studentportalen

För att behålla din plats på kursen skall du registrera dig i Studentportalen under fliken Ladok. Du loggar in med ditt studentkonto (Stil-id) och lösenord. Registrering öppnar den 11 januari och stänger den 18 januari kl 24.00. Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Studentportalen

Problem med registreringen? 

  • För tekniska problem kontakta:
    servicedesk [at] lu [dot] se
  • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.
    studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 2 Hitta informationen om din kurs och digitala introduktion!

Under sidan kursutbud nedan finns all information om din kurs såsom kursplan, litteraturlista och schema. Leta upp din kurs och titta i schemat när kursen startar redan nu! Alla vårterminens introduktioner kommer ske digitalt och alla moment i schemat som är utan lokal sker på distans.

Campuskurser (kursplan, litteraturlista och schema)


OBS! För dig som läser våra helt nätbaserade kurser Översiktskurs  I, 15 hp (PSYH01) eller Att leda och följa i förändring, 7,5 hp (PSYA95) finns kursplan och litteraturlista (samt schema för PSYA95) under följande länk:

Nätkurser 

För kursen PSYH01 kommer schemat att skickas till dig av kursledaren i samband med kursstart. Kursledare för PSYH01 är ilkka [dot] salo [at] psy [dot] lu [dot] se.

Steg 3 Lär känna kursplattformen Canvas och videoverktyget Zoom

Den 15 januari kl 16.00 får du tillgång till din kurssida i Canvas. Observera att du måste vara registrerad för att komma in på din sida på Canvas. Logga in med samma uppgifter som i Studentportalen. På kurssidan i Canvas hittar du mer detaljerad information om din kurs. Du hittar du också en guide hur du använder videoverktyget Zoom. Detta är bra att läsa igenom inför kursstart. Förbered dig gärna genom att testa verktygen.

Canvas

Välkomna till oss hälsar teamet för fristående kurser, Beteendevetenskapliga programmet och Masterprogrammet!

Två glada studenter.

Välkomstmöte för nya studenter!

Den 27 januari kl 15.15 är du som är ny student vid Institutionen välkommen till ett digitalt informationsmöte med oss som arbetar med fristående kurser. Mer information om hur du kan delta i mötet kommer i samband med kursstart.