Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi HT22

Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå (på Campus eller nätbaserad) i psykologi som ges på svenska.

Välkommen till Institutionen för psykologi!

Du har blivit antagen till en kurs i psykologi och vi hälsar dig varmt välkommen till oss! 

Nedan finns all information som gäller:

 • aktivering av studentkonto
 • registrering
 • kursstart
 • kursplanlitteratur och schema
 • kursplattformen Canvas
 • stödåtgärder för studenter

Läs igenom noga och hör gärna av dig om du har frågor till studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se 

Steg 1 Aktivera ditt studentkonto och registrera dig i Studentportalen 

Det första du behöver göra är att aktivera ditt studentkonto på passport.lu.se. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har kontot blivit inaktivt kan du gå in på passport.lu.se och aktivera det på nytt.

Efter att du har aktiverat ditt studentkonto är det viktigt att du registrerar dig på den kurs som du är antagen till. För att registrera dig, logga in på Ladok för studenter. Behöver du guidning i hur du gör? Ta gärna hjälp av denna manual

Registrering öppnar den 22 augusti och stänger den 29 augusti kl 24.00. Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Problem med registreringen? 

 • För tekniska problem kontakta:
  servicedesk [at] lu [dot] se
 • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.
  studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 2 Hitta informationen om din kurs och introduktion!

Under sidan kursutbud nedan finns all information om din kurs såsom kursplan, litteraturlista och schema. Leta upp din kurs och titta i schemat när kursen startar redan nu! Var uppmärksam på om det sker förändringar i schemat inför kursstarten.

Kursutbud (kursplan, litteraturlista och schema)

För dig som skall läsa en nätbaserad kurs hittar du informationen om din kurs under länken nedan samt på kursens Canvas-sida:

Nätkurser

Hör av dig om du inte hittar information om när och var din kurs startar!

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Steg 3 Lär känna kursplattformen Canvas

Fredagen den 26 augusti kl 16.00 får du tillgång till din kurssida i Canvas. Observera att du måste vara registrerad för att komma in på din sida på Canvas. Logga in med samma uppgifter som i Studentportalen. På kurssidan i Canvas hittar du mer detaljerad information om din kurs. Här finns också information om det digitala verktyget Zoom som används vid digitala föreläsningar.

Canvas

Steg 4 För dig med behov av särskilt stöd i studierna

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Den 29 augusti kl 14-15 har Pedagogiskt stöd ett digitalt informationsmöte för dig som har en varaktig funktionsnedsättning. Anmäl dig senast 26 augusti, med namn och vilken kurs/program du är antagen till: ida [dot] jarbe_holmlund [at] stu [dot] lu [dot] se ()  

Välkomna till oss hälsar teamet för fristående kurser, Beteendevetenskapliga programmet och Mastersprogrammet!