Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student på Beteendevetenskapliga programmet

Välkomna alla nya studenter!

Så kul att just du blivit antagen till Beteendevetenskapliga programmet i Lund! 

Vi har sammanställt den viktigaste informationen inför din start på programmet på denna sidan, läs igenom noga och om du har frågor är du välkommen att kontakta studievagledare_bvp [at] psy [dot] lu [dot] se


Välkommen till oss!

Jean-Christopher Rohner (programansvarig)
Anna Hjalmers Mattsson (administrativ studierektor och studievägledare)
Sinnamon Varsamouli Adamopoulou (utbildningsadministratör)

Aktivera studentkonto

Det första du behöver göra är att aktivera ditt studentkonto på passport.lu.se. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har kontot blivit inaktivt kan du gå in på passport.lu.se och aktivera det på nytt.

Registrering

Efter att du har aktiverat ditt studentkonto är det viktigt att du registrerar dig på programmet. För att registrera dig, logga in på Ladok för studenter. Behöver du guidning i hur du gör? Ta gärna hjälp av denna manual

Registreringen öppnar den 21 augusti och stänger den 28 augusti kl 24.00. OBS! Om du missar att registrera dig kan du förlora din plats.

Problem med registreringen? 

  • För tekniska problem kontakta:
    servicedesk [at] lu [dot] se
  • Om du har blivit villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Kontakta studievägledare om du har frågor kring ditt villkor.

Programstart

Beteendevetenskapliga programmet startar med Introduktionsmöte för programmet den 28 augusti kl 09:00 - 12:00 i lokalen Gamla Köket 128 (SH:128)  Allhelgona Kyrkogata 8.

Vid introduktionsmötet går vi igenom programmets upplägg och annan viktig information om att läsa hos oss. Du får träffa lärare på första året med möjlighet att ställa frågor om litteratur och hur undervisningen ser ut. Det är obligatoriskt att delta i mötet och om du inte kan närvara måste du meddela detta till studievagledare_bvp [at] psy [dot] lu [dot] se

Du kan läsa på om programmets upplägg och de olika kurser på programmets hemsida www.psy.lu.se/bvp. Här hittar du utbildningsplan, kursplaner, litteraturlistor och scheman,

Efter introduktionsmötet sker aktiviteter med programföreningen BiL (Beteendevetare i Lund) för de som önskar (se välkomstbrev från föreningen här eller i högermarginalen).

 

Första kursen på programmet - Beteendevetenskaplig grundkurs

Kursen startar måndagen den 2 september med en introduktion av första delkursen. Kursplan, litteraturlista och schema för kursen hittar du på hemsidan BVP Termin 1.

Ansvarig för blocket heter Magnus Karlsson och du är välkommen att kontakta honom för frågor om undervisningens upplägg, litteratur mm på magnus [dot] karlsson [at] soc [dot] lu [dot] se 

Pedagogiskt stöd

Om du har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om pedagogiskt stöd. Läs i bifogad länk hur du går tillväga. 

Pedagogiskt stöd för dig med funktionsnedsättning

Har du några frågor redan nu får du gärna skicka ett mail till ida [dot] jarbe_holmlund [at] stu [dot] lu [dot] se.