Alumnrelationer och Arbetslivssamverkan, Lunds universitet

Haft praktikant tidigare från BVP
Ja, både ht17 och ht18 med goda erfarenheter

Kort beskrivning av organisationen
Alumnverksamheten jobbar med att skapa och stärka relationer till de som har studerat, forskat och/eller arbetat vid Lunds universitet. Genom bra relationer till alumner världen över byggs ett allt starkare varumärke av Lunds universitet. Relationerna byggs genom nyhetsbrev, nätverkande- och karriärevents. Arbetslivsamverkan innebär att erbjuda Lunds universitets studenter bättre förutsättningar, till goda jobb- och karriärmöjligheter. Detta görs genom att anordna seminarium som behandlar frågor kring karriär och jobb, genom att samarbeta, både internt och externt, kring exempelvis olika karriärevent och genom universitets jobbportal MyCareer samt att stötta arbetsgivare i deras rekryteringsbehov.

Vad önskar organisationen?
Vi söker nu en praktikant som inom ramen för sin universitetsutbildning har möjlighet till praktik. Praktiken sker under hösten 2019och anpassas till din kurs. Det är viktigt att du skriver och talar svenska och engelska på hög nivå då vi använder båda språken dagligen i verksamheten.

Arbetet som praktikant hos oss kan innehålla flera eller delar av nedanstående lista:

• Utveckling av kommunikationsplan för att öka kännedom om alumnnätverket hos befintliga studenter
  • Ta fram förslag på egna aktiviteter för att förbättra kontaktytorna mellan studenter och alumner
  • Assistera vid evenemang för alumner och studenter
  • Arbete med sociala media och andra kommunikationskanaler
  • Stödja arbetet med våra nyhetsbrev som går ut till alumner och studenter genom att t.ex. skriva alumnporträtt eller annat innehåll

Vi tar emot ansökan löpande så ansök så fort du kan.
Karen Paulson
karen [dot] paulson [at] er [dot] lu [dot] se