Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Psykoterapeutprogrammet med start hösten 2024

andrew-neel-cckf4TsHAuw-unsplash.jpg

Programstart för psykoterapeutprogrammet 2024-2027 är planerad till höstterminen 2024 med antagning våren 2024. Programmet kommer att ges med tre inriktningar: psykodynamisk psykoterapi, kognitiv-beteendeinriktad psykoterapi och familjeterapi. Mer information om ansökan kommer att publiceras på nedan sida då ansökan närmar sig.

Ansökan och antagning

Psykoterapeutprogrammet är en sammanhållen utbildning som leder till psykoterapeutexamen, vilken uppnås efter fullgjorda kursfordringar om sammanlagt 90 högskolepoäng under en treårsperiod. Utbildningen ges på halvfart under sex terminer och den studerande måste parallellt med studierna vara yrkesverksam på deltid. Denna parallella yrkesverksamhet innebär att den studerande under utbildningstiden måste ha möjlighet att kliniskt arbeta med psykoterapi och psykoterapeutiska arbetsuppgifter med en omfattning om minst 25%.

Psykoterapeutexamen berättigar till legitimation som psykoterapeut, en legitimation som på begäran utfärdas av Socialstyrelsen.

Utbildningen kommer att vara förlagd till ojämna veckor. KBT-inriktningen schemaläggs måndagar och tisdagar medan familjeterapi och de psykodynamisk inriktning förläggs till tisdagar och onsdagar.

Vid frågor om utbildningen och antagning, vänd dig till institutionen för psykologi, studievägledare: studievagledare_ppt [at] psy [dot] lu [dot] se