Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Eos Cares, Lund

IK Eos sociala hållbarhetsprogram, ledande inom Lunds kommuns integrationsarbete.

Haft praktikant tidigare från BVP? 
Ja,
med goda erfarenheter för båda parter.

Kort beskrivning av organisationen
IK Eos är södra Sveriges största basketförening, och tredje störst i landet sett till antalet tävlingsregistrerade spelare och ledare. Sedan 2016 har IK Eos byggt upp ett socialt hållbarhetsprogram “Eos Cares”, i syfte att öppna upp föreningen för alla invånare och samhällsgrupper i Lund, samt att utveckla Eoshallen till en mötesplats för integration, språkträning och social etablering. Eos Cares är idag en spindel i nätet inom Lunds civilsamhälle, och en given samarbetspartner till kommunen och andra samhällsnyttiga organisationer. Årligen medverkar över 2 000 unika personer i programmets verksamheter, bl a språkcaféer, seminarier, nattidrott för ungdomar, utflykter, hemspråksundervisning, matlagningsträffar, mentorprogram, sommar- och vinterfester och mycket annat. Detta gör Eos Cares till ett av svensk idrottsrörelses största sociala program.

Kontaktperson med kontaktuppgifter
Axel Wallin
axel [at] eoscares [dot] se

070-736 74 72

Weblänkar för mer information
Eos Cares hemsida: 
www.eoscares.se
Facebook-sida “Eos Cares”:
https://www.facebook.com/eoscares/
Introduktionsvideo: https://www.eoscares.se/video

Övrigt 
Vi etablerar gärna kontakt med kandidater så snart som möjligt, så att lämpliga roller kan utformas inför hösten. Verksamheten startar upp på allvar i samband med Lunds Universitets Arrival Week, vanligtvis i mitten av augusti. Om praktiken kan startas upp i samband med detta är det ett stort mervärde. (Det är OK från LU:s sida) Eos Cares aktiviteter genomförs i stor utsträckning utanför ordinarie kontorstid.