Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Registrering och terminsstart

För dig som sökt en kurs i psykologi VT18
Informationen vänder sig till dig som blivit antagen till en kurs på grundnivå i psykologi som ges på svenska.

Webbregistrering senast den 14 januari kl 24.00.

För att behålla din plats på våra kurser måste du registrera dig via Studentportalen. Webbregistrering öppnar tidigast den 2 januari och stänger den 14 januari kl 24.00. För att logga in på Studentportalen använder du dig av ditt Stil-id och lösenord. Om du är ny student behöver du aktivera ditt konto på Studentportalen (StiL), se länken:

Studentportalen och inloggning.

När du aktiverat ditt konto kan du registrera dig på dina kurser på Studentportalen under Registrering. För en detaljerad beskrivning av hur du registrerar dig se lathunden nedan. 

Webbregistrering lathund

Om du har problem med registreringen skall du kontakta

servicedesk [at] lu [dot] se 

Meddela expeditionen om du inte lyckats webregistrera dig innan kursstart så kan du få hjälp med manuell registrering.

liselott [dot] nilsson_johansson [at] psy [dot] lu [dot] se

Är du reserv efter andra antagningen?

Information om eventuell reservplats kommer att meddelas via mail till aktuella studenter strax innan eller i samband med kursstart.

Kursinformation

Alla kurser startar den 15 januari. I menyn till vänster, under Kursutbud hittar du aktuell kursplan och litteraturlista samt schema. Det är viktigt att du läser schemat där det framgår när din kurs startar och var du skall befinna dig första dagen. Tänk på att du skall ha webbregistrerat dig på din kurs.

Kursutbud

Särskild behörighet

Vissa av våra kurser har särskilda behörighetskrav och om du inte uppfyller dessa krav kommer det stå på ditt antaningsbesked att du är villkorligt antagen (VI). Om du är villkorligt antagen kan du inte registrera dig själv. Innan du kan bli registrerad måste du visa att du läst motsvarande det som krävs för behörighet (se kurpslanen för din kurs). Maila omgående underlag på att du är behörig, detta kan vara ett intyg på avslutad kurs eller kursplan och litteraturlista för behörighetsbedömning.

studievagledare_fk [at] psy [dot] lu [dot] se

Kursplattformen LUVIT

För löpande information under kursen använder vi oss av den webb-baserade plattformen LUVIT (se länken nedan). På LUVIT hittar du t ex kompendier från föreläsningar, information från läraren, ändringar i scheman etc. Din kurs kommer dyka upp på Luvit-sidan i samband med kursstart och du loggar in på Luvit med ditt Stil-id och lösenord.

LUVIT

Tidigt avbrott

Om du inom 3 veckor efter kursstart upptäcker att du inte längre vill eller har möjlighet att delta i kursen kan du göra ett ”tidigt avbrott” på kursen via Studentportalen. Ett tidigt avbrott på en kurs ger dig möjlighet att söka kursen en annan termin. Vid senare avbrott under terminen måste kontakt ske med institutionen för att möjlighet till omregistrering ska kunna ges.

Välkommen till kurser i psykologi!

Teamet för fristående kurser, Beteendevetenskapliga programmet och Masterprogrammet
 

 

Sidansvarig:

Välkomstmöte för nya studenter VT2018

Den 22 januari kl 15.15-17.00 är du välkommen till Eden129 för att ta del av viktig information om att läsa psykologi, våra kurser, forskning vid institutionen, studieteknik och mycket annat. Vi bjuder på fika!

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se