Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studie: Här finns ofta narcissisten på jobbet

Foto av man som hyssjar.

Grandiosa narcissister manipulerar och kör över sin omgivning. Ändå bli de oftare vd:ar och chefer - särskilt i vissa branscher. Så hur hanterar man som anställd en narcissistisk ledare?

– I Sverige är vi mer känsliga när någon inte är välvillig, till skillnad från USA där ett narcissistiskt beteende är en mer naturlig del av deras kapitalistiska kultur, säger Petri Kajonius, forskare vid Institutionen för psykologi till Aftonbladet.

Studie: Här finns ofta narcissisten på jobbet – Aftonbladet Plus (Nytt fönster)

Petri Kajonius – Lunds universitets forskningsportal