Studie: Här finns ofta narcissisten på jobbet

Foto av man som hyssjar.

Grandiosa narcissister manipulerar och kör över sin omgivning. Ändå bli de oftare vd:ar och chefer - särskilt i vissa branscher. Så hur hanterar man som anställd en narcissistisk ledare?

– I Sverige är vi mer känsliga när någon inte är välvillig, till skillnad från USA där ett narcissistiskt beteende är en mer naturlig del av deras kapitalistiska kultur, säger Petri Kajonius, forskare vid Institutionen för psykologi till Aftonbladet.

Studie: Här finns ofta narcissisten på jobbet – Aftonbladet Plus (Nytt fönster)

Petri Kajonius – Lunds universitets forskningsportal