Hemarbete: Extroverta trivs bättre

Foto av person som tar anteckningar vid dator. Foto: Pixabay.

Extroverta personer trivs bättre med att arbeta hem-ifrån än introverta. Under juli 2020 svarade drygt 500 svenskar på en enkät om sina förutsättningar och upplevelser av att arbeta hemifrån.
– Det var spännande att försöka fånga upp individegenskaper i en sådan här undersökning, säger Petri Kajonius, docent på Institutionen för psykologi vid Lunds universitet, och en av forskarna bakom undersökningen.