Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare uppmärksammas för arbete om rasism

Vad fick så många människor att rösta på ett främlingsfientligt parti i förra valet? För att ta reda på hur främlingsrädsla kan motarbetas startade Una Tellhed gruppen Psykologer om rasism tillsammans med andra forskare på institutionen för psykologi. Nu uppmärksammas arbetet vid årets rektorsmottagning

Endast en av deltagarna har rasism som sitt egentliga forskningsområde men allt eftersom månaderna har gått så har även de andra blivit alltmer experter. I höstas resulterade detta i att Una Tellhed höll en kurs om rasism på psykologprogrammet. Vid ett annat tillfälle anordnade hon ett öppet seminarium.

Nomineringen till rektorsmottagningens uppmärksammande lydde "Una har startat en seminarieverksamhet med titeln ”Psykologer om rasism” som belyser forskning om fenomenet rasism och vad man på vetenskaplig grund kan göra för att förebygga och påverka förekomsten av rasism. Detta är ett exempel på gott akademiskt ledarskap som berikar samtalet och engagemanget i samhällsfrågor både inom institutionen och fakulteten."

Läs mer:

"Psykolog söker rötterna till rasism" i LUM