Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sök utvecklande praktik hos Allakando läxhjälp

Nu finns möjligheten för dig att söka praktik hos det Lundabaserade läxhjälpsföretaget Allakando! Utbildningsorganisationen erbjuder praktikplats till dig som vill utvecklas och få mer arbetslivserfarenhet. Du får en värdefull referens till ditt CV och kommer att arbeta för en organisation som brinner för att förbättra unga människors studieresultat.

Företaget erbjuder läxhjälp inom alla nivåer 

Allakando inriktar sig på att ge läxhjälp inom alla ämnen och på alla nivåer. Det vill säga att en elev kan söka hjälp för vilket ämne som helst från grundskolan upp till högskole-/universitetsnivå. Deras systerorganisation heter SmartStudies och specialiserar sig på att ge läxhjälp inom matematik. Mattehjälp är något som är väldigt efterfrågat i dag och SmartStudies erbjuder mattelärare för alla nivåer. 

Basen är i Lund: ett stenkast från centralen 

Organisationen startades upp år 2007 av Fredrik Fridlund och har sedan dess växt till att bli ett av de största läxhjälpsföretagen i Sverige. Huvudkontoret är placerat i stationshuset i Lund som ligger granne med centralstationen. 

Allakando hjälper många elever med läxhjälp i Lund. Detta är perfekt eftersom att det finns så många duktiga studenter här som kan hjälpa eleverna som privatlärare. Vill du ha ett mer flexibelt och mindre tidskrävande arbete vid sidan av studierna kan du söka tjänsten som privatlärare istället. Utöver läxhjälp driver företaget även barnpassningsorganisationen myNanny.

Praktiken passar perfekt för dig som studerar

För att kunna söka praktikplats hos Allakando är det viktigt att du gör det via ditt lärosäte. I många fall så erbjuder många program på universitetet och på yrkeshögskolor en chans till att göra praktik för en termin eller några veckor. När du söker ska du kunna vara tillgänglig för praktik i minst 10 veckor, gärna längre.

Som praktikant kommer du att få hjälpa till på heltid, vilket betyder att du arbetar måndag till fredag från ca 09.00-17.30. I de flesta fall går det utmärkt att göra sina uppgifter på distans vilket i samband med covid-19 pandemin är en stor fördel. Det är väldigt flexibelt med arbetsupplägget och när du startar din praktik. 

Ett tillfälle att utvecklas på riktigt

Som praktikant hos Allakando kommer du få chansen att göra riktiga arbetsuppgifter. För att kunna utvecklas är det viktigt att man också får möjligheten att testa på andra sorters uppgifter än man är van vid. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter, utan du kommer få guidning och stöttning av din handledare på plats. 

Ida Renfjord, tidigare praktikant har sagt att "Internshipet på Allakando är något av det mest värdefulla jag gjort. Det gav mig verktyg och tankesätt som hjälpt mig både i fortsatta studier och jobb, men också i livet som stort”

Praktikplatser inom flera områden: chans till förlängning 

Administration och ekonomi, digital marknadsföring samt rekrytering och bemanning är de områden där du som student kan söka en praktikplats. Det viktiga för Allakando är att hitta rätt person för praktikplatsen. Du behöver därmed inte ha någon tidigare erfarenhet inom något av områdena, utan du kommer att lära dig allt på plats! Det är inte helt ovanligt att du kan få förlängning, både i form av extrajobb vid sidan av studier och på heltid efter din examen. 

Besök gärna Allakandos karriärsida för att få mer inblick i vad varje praktikplats inom respektive område erbjuder, och se vad som kan tänkas passa dig bäst. Rekryteringen pågår året runt, så skicka in ditt CV redan idag! 

Sök praktikplats på Allakando

Allakandos karriärsida (Nytt fönster)