Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansökan och antagning

Hur söker jag?

Du söker våra fristående kurser på webben via antagning.se
www.antagning.se

Portalen öppnar för anmälan ca 15 mars inför en höstermin och ca 15 september inför en vårtermin. Genom att skapa ett användarkonto och logga in kan du enkelt söka fram utbildningar och göra din anmälan.Sista anmälningsdag är 15 april inför en hösttermin och 15 oktober inför en vårtermin. 

Vad gäller för mig?

Vilken behörighet som gäller för en specifik kurs hittar du i kursplanen. På antagning.se hittar du information riktad just till dig, antingen du läst på ymansiet, Komvux eller tagit en annan väg. Här kan du läsa om vad grundläggande behörighet och särskild behörighet (områdesbehörighet) innebär. Om du har frågor om att läsa vid Lunds universitet, hur du räknar ut dina meriter, vad du kan söka till mm,  kontakta gärna vår Allmänna studievägledning. 

När du fått ett antagningsbesked

Både för dig som är antagen eller står som reserv på våra kurser hittar du mer information under Terminsstart och registrering. 
Terminsstart och registrering