Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Cross Technology Solutions AB

Haft praktikant tidigare från BVP
Nej

Kort beskrivning av organisationen
Cross Technology Solutions utvecklar ehälsoplattformen LifePod för kroniskt sjuka patienter och deras vårdgivare. Patienterna får hjälp och stöd i vardagen samt möjlighet att själva följa sin sjukdom genom en webapplikation. Vårdgivaren får en samlad och prioriterad översikt av sina patienter där de lätt kan se vilka patienter som behöver mest resurser. På detta sätt går vi från kalenderstyrd till behovsstyrd vård för den grupp av patienter som står för 80 % av sjukvårdskostnaderna. LifePod kan användas av patienter med till exempel kardiovaskulära sjukdomar, diabetes eller KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom). Cross är en start-up med kontor i Lund. Vi är ett team på 12 personer.

Vad önskar organisationen?
Vi skulle vilja undersöka hur patienterna upplever användningen av LifePod. Hur är det att följa sin sjukdom digitalt och få kontinuerlig feedback på sina inrapporterade värden? Vill patienten veta när ett värde är dåligt? Hur reagerar patienten på ett dåligt värde? Vad skulle patienten behöva för att behålla motivationen för en förändring? Här skulle en praktikant kunna sätta ihop, genomföra och utvärdera patientintervjuer för att få mer insikt i patienternas upplevelse av LifePod. Vi är också intresserade av att få hjälp med hur återkopplingen till patienterna ska formuleras för att motivera patienterna till en mer hälsosam livsstil och till att fortsätta använda LifePod. Det skulle vara mycket värdefullt för oss på Cross att få mer kunskap om det här inför den fortsatta utvecklingen av LifePod.

Kontaktperson
Matilda Landgren: matilda [dot] landgren [at] cross-solutions [dot] com, 0708-74 27 57

Webblänk
www.cross-solutions.com

Sidansvarig:

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se