Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva tentamen på laptop

All skriftlig salstentamen på fristående kurser och Beteendevetenskapliga programmet skrivs i Inspera på en laptop. Vi använder Inspera för att garantera en rättssäker examination och för att underlätta för studenter och examinerande lärare.

För att kunna skriva tentamen i Inspera behöver du:

Gå gärna in på lund.inspera.com innan du skriver din tenta och gör en demotenta med Safe Exam Browser för att säkerställa att det funkar som det ska.

Så här går det till i tentasalen:

  • Ta med din laptop och sätt dig i salen på anvisad plats.
  • För att koppla upp dig på internet loggar du in på Eduroam med ditt student-ID. Gå in på lund.inspera.com. Logga in med ditt student-ID.
  • Tentamensvakterna skriver upp koden och lösenordet till tentan på tavlan. Du använder sedan tentakoden och lösenordet för att starta tentan.
  • Tentan öppnas på utsatt tid. OBS! Tentan avslutas automatiskt när skrivtiden är slut.
  • Om du efter 10 minuter inte fått igång den digitala tentan får du övergå till papperstentan. Notera att tentamensvakterna inte fungerar som teknisk support.
  • När du är klar med tentan, skickar du in den. Säkerställ att du kommit ut ur Safe Exam Browser innan du går. Tentamensvakterna har en kod som kan ta dig ut ur sidan om det av någon anledning inte skulle fungera. 

När tentan är bedömd kommer du att kunna se poäng på dina frågor, betyg och eventuella kommentarer från examinator på lund.inspera.com. Alla dina tentor kommer att finnas tillgängliga i Inspera i 2 år.

Har du inte tillgång till en laptop under tentatillfället behöver du anmäla detta till institutionen senast dagen innan tentan skrivs. Detta gör du här:
https://sunet.artologik.net/lu/Survey/38789
Här behöver du uppge namn, kurs och tentadatum. Du kommer i så fall få skriva tentamen på papper.

Om problem skulle uppstå med din dator har du möjlighet att påbörja eller fortsätta på  papper och vi lägger då ihop svaren vid rättningen. Vid frågor, kontakta Stefan Persson:
stefan [dot] persson [at] psy [dot] lu [dot] se