Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Innehållet

Kompletterande utbildning för personer med utländsk examen

Utbildningen i Lund omfattar 90 högskolepoäng och innehåller teoretiska studier med praktiska inslag. Din tidigare kunskap inom psykologi integreras med ny kunskap. Studierna planeras med hänsyn till din tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Målet är att du ska visa den kunskap, förmåga och förhållningssätt som krävs för psykologyrket i Sverige och kunna söka till praktisk tjänstgöring (PTP). Efter godkänd PTP kan du ansöka hos Socialstyrelsen om att bli legitimerad psykolog.

Utbildningen är ett kurspaket och består inledningsvis av gemensamma kurser. För resterande utbildning görs bedömning av dina förkunskaper och därefter görs individuella studieplaner. De gemensamma kurserna är:
- Psykologprofessionen - profession, etik och juridik, 15 hp
- Samtalsmetodik för psykologer, 5 hp

Den individuella studieplanen består av kurser som läses integrerat med kurser på psykologprogrammet.

Undervisningsspråket på utbildningen är svenska med en stor del av kurslitteraturen på engelska. För att klara utbildningen är det därför en förutsättning att du behärskar både svenska och engelska.

 

Sidansvarig:

Har du tidigare fått en bedömning av Socialstyrelsen?

Vi kommer att göra en ny bedömning av dina förkunskaper och tar inte hänsyn till eventuella bedömningar från Socialstyrelsen.

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se