Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studera psykologi

Jag vill läsa psykologi!
Psykologi fascinerar många människor och kan bäst beskrivas som läran om människors beteende och upplevelser. Inom våra utbildningar har du möjlighet att komma i kontakt med den senaste forskningen och praktisera dina kunskaper i olika projektarbeten. Vilken väg du än väljer är du väl rustad med en utbildning i psykologi från LU och du får garanterat en personlig utveckling på köpet.

Varmt välkommen till oss!

Beteendevetenskapliga kandidatprogrammet

Beteendevetenskapliga programmet är ett generellt utbildningsprogram där du har lite friare tyglar i vad utbildningen skall innehålla. Du bestämmer själv om huvudområdet ska vara pedagogik, psykologi eller sociologi. Observera att programmet inte leder till psykologlegitimation.
180 hp.
 

 

Fristående kurser

Om du läser fristående kurser kan du kombinera psykologin med praktiskt taget vilka andra ämnen du vill. Du kan läsa på grund- och avancerad nivå, med stora valmöjligheter. Du kan kombinera dem med kurser i andra ämnen och sy ihop din alldeles egen examen.
Fristående kurser

 

Forskarutbildningen

Forskarutbildningen är för dig med examen på avancerad nivå eller minst 240 hp, varav minst 60 på avancerad nivå. Under fyra år arbetar du självständigt med att skriva din doktorsavhandling. Efter avklarad disputation har du en doktors- eller licentiatexamen.
240 hp.
 


Master programme

Masterprogrammet ger dig specifika och breda psykologikunskaper. Med en examen på masternivå har du goda kunskaper fast förankrade i aktuell forskning. Men håll tungan rätt i munnen! Hela utbildningen is in english.
120 hp. Observera att programmet inte leder till psykologlegitimation.
Master programme


Psykologprogrammet

Psykologprogrammet är en yrkesutbildning som under fem års heltidsstudier leder till psykologexamen. För psykologlegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen krävs därutöver ett års praktisk tjänstgöring under handledning av legitimerad psykolog.
300 hp. Legitimationsgrundande.
 


Psykoterapeutprogrammet

Du som redan är psykolog eller har en annan klinisk grundutbildning (exempelvis psykiater eller socionom) kan söka till psykoterapeutprogrammet. Utbildningen ges under tre år på halvfart och leder till psykoterapeutexamen. Parallellt med studierna måste den studerande vara yrkesverksam med psykoterapeutiska arbetsuppgifter på halvtid. Utbildningen är på 90 hp och den är legitimationsgrundande
 

Studera utomlands

Oavsett vilken utbildning du läser har du möjlighet att läsa utomlands genom något av institutionens eller fakultetetens många avtal. Passa på att förena nytta med nöje och vidga dina vyer!

 

Kompletterande utbildning för personer med utländsk psykologexamen

Kompletterande utbildning för personer med utländsk psykologexamen

 

Sidansvarig:

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se