Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Beteendevetare i praktiken

Är du arbetsgivare och söker någon som kan ge nya perspektiv på din verksamhet, genomföra ett projekt och få insyn i nya metoder att studera mänskligt beteende? Då är våra beteendevetarstudenter rätt för er!

På termin 5 på beteendevetenskapliga programmet kan studenterna välja att göra praktik på en arbetsplats. För er som vill ta emot en praktikant innebär det att ni får en medarbetare med en bred beteendevetenskaplig kompetens med fördjupning i något av ämnesområdena pedagogik, psykologi eller sociologi.

Utifrån tidigare års praktiksamarbetet har vi kunnat se beteendevetarens kompetens användas inom bl a personalområdet, rekrytering, organisationsutveckling, rehabilitering, kriminalvård, hållbarhetsutveckling, behandling och inom kommunikations- och informationsfrågor. Även utredningsarbete-och forskningsverksamhet har ingått.

Det som praktikplatsen måste kunna erbjuda är arbetsuppgifter som på ett tydligt sätt involverar beteendevetenskaplig kompetens. Det ska också finnas en handledare under hela terminen som tar ett specifikt ansvar för praktikanten.

Nedan finns andra organisation som valt att ta emot våra praktikanter, ibland mer än en gång. Praktiksamarbeterna har bl a lett till fler samarbeten,  nya medarbetare, nya insikter, en bokrelease och uppmärksamhet i media.

Läs gärna dokumentet Beteendevetare till er tjänst för att få en uppfattning om vad det innebär att ta emot en beteendevetare!

 

BVP

Beteendevetare till er tjänst – förfrågan om praktikplats (PDF)

For international organisations

Kontakt

Ingela Steij Stålbrand
Praktiksamordnare
Tel: 0727-27 30 31
E-post: Ingela [dot] Steij_Stalbrand [at] psy [dot] lu [dot] se

BIP-dagen

Varje år presenterar studenterna sina praktikarbeten på BIP-dagen! Se tidigare program för information om vilka arbetsplatser och projekt där beteendeveterebidrar med sin kompetens!

BIP-dagen 2019 (PDF)

BIP-dagen 2018 (PDF)

BIP-dagen 2017 (PDF)

BIP-dagen 2016 (PDF)

BIP-dagen 2015 (PDF)

BIP-dagen 2014 (PDF)

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se