Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Beteendevetare i praktiken

Är du arbetsgivare och söker någon som kan ge nya perspektiv på din verksamhet, genomföra ett projekt och få insyn i nya metoder att studera mänskligt beteende? Då är våra beteendevetarstudenter rätt för er!

På termin 5 på beteendevetenskapliga programmet kan studenterna välja att göra praktik på en arbetsplats. För er som vill ta emot en praktikant innebär det att ni får en medarbetare med en bred beteendevetenskaplig kompetens med fördjupning i något av ämnesområdena pedagogik, psykologi eller sociologi.

Utifrån tidigare års praktiksamarbetet har vi kunnat se beteendevetarens kompetens användas inom bl a:

  • personalområdet
  • rekrytering
  • organisationsutveckling
  • rehabilitering
  • kriminalvård
  • hållbarhetsutveckling
  • behandling
  • inom kommunikations- och informationsfrågor.

Även utredningsarbete-och forskningsverksamhet har ingått.

Det som praktikplatsen måste kunna erbjuda är arbetsuppgifter som på ett tydligt sätt involverar beteendevetenskaplig kompetens. Det ska också finnas en handledare under hela terminen som tar ett specifikt ansvar för praktikanten.

Nedan finns andra organisation som valt att ta emot våra praktikanter, ibland mer än en gång. Praktiksamarbeterna har bl a lett till fler samarbeten,  nya medarbetare, nya insikter, en bokrelease och uppmärksamhet i media.

Läs gärna dokumentet Beteendevetare till er tjänst för att få en uppfattning om vad det innebär att ta emot en beteendevetare!

Tips! Bevaka BiP-dagen och var ute i tid (gärna från från årsskiftet och fram till april) för att ha så goda chanser som möjligt att få tag i en praktikant.

BVP

Beteendevetare till er tjänst – förfrågan om praktikplats (PDF)

 

BiP-dagen 2021

2021 års BiP-dag genomfördes online den 15 januari. Du kan se sändningen här på vår webbplats. 

BiP-dagen online 2021

Skrämpdump från BiP-dagen 2021