Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Beteendevetare i praktiken

Är du arbetsgivare och söker någon som kan ge nya perspektiv på din verksamhet, genomföra ett projekt och få insyn i nya metoder att studera mänskligt beteende? Då är våra beteendevetarstudenter rätt för er!

Onsdagen 11 januari kl. 9.00-12.15 i lokalen SH108 (Socialhögskolan vid LU) presenterar våra beteendevetarstudenter som varit ute på praktik under hösten sina upplevelser från praktiken.

Detta är ett unikt tillfälle att lära sig mer om vad beteendevetare kan göra i arbetslivet men också ett tillfälle att få information om de spännande arbetsplatser där studenterna gjort sin praktik.

Utöver praktikpresentationer kommer det finnas utrymme för en aktivitet vi kallar ”Skaka & Prata”. Här får den som organisations- eller företagsrepresentant möjlighet att kortkort (sk. "hisstal" max 1 minut) presentera sin organisation och öppna upp för studenter att prata med dem om eventuella praktikmöjligheter under den efterföljande mingelfikan. Meddela oss gärna i förväg om du eller någon du vet vill ta denna chans till presentation. Kanske kommer nya samarbeten skapas just denna dag!

Du anmäler dig via länken nedan! Senast 27 december vill vi ha din anmälan. Det går att anmäla sig även efter detta men då finns det ingen garanti att få fika. 

https://www.psy.lu.se/webform/anmalan_till_bip_dagen


På termin 5 på beteendevetenskapliga programmet kan studenterna välja att göra praktik på en arbetsplats. För er som vill ta emot en praktikant innebär det att ni får en medarbetare med en bred beteendevetenskaplig kompetens med fördjupning i något av ämnesområdena pedagogik, psykologi eller sociologi.

Utifrån tidigare års praktiksamarbetet har vi kunnat se beteendevetarens kompetens användas inom bl a:

  • personalområdet
  • rekrytering
  • organisationsutveckling
  • rehabilitering
  • kriminalvård
  • hållbarhetsutveckling
  • behandling
  • inom kommunikations- och informationsfrågor.

Även utredningsarbete-och forskningsverksamhet har ingått.

Det som praktikplatsen måste kunna erbjuda är arbetsuppgifter som på ett tydligt sätt involverar beteendevetenskaplig kompetens. Det ska också finnas en handledare under hela terminen som tar ett specifikt ansvar för praktikanten.

Nedan finns andra organisation som valt att ta emot våra praktikanter, ibland mer än en gång. Praktiksamarbeterna har bl a lett till fler samarbeten,  nya medarbetare, nya insikter, en bokrelease och uppmärksamhet i media.

Läs gärna dokumentet Beteendevetare till er tjänst för att få en uppfattning om vad det innebär att ta emot en beteendevetare!

Tips! Bevaka BiP-dagen och var ute i tid (gärna från från årsskiftet och fram till april) för att ha så goda chanser som möjligt att få tag i en praktikant.

BVP

 

Beteendevetare till er tjänst – förfrågan om praktikplats (PDF)