Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inför VT2019

Blanketten Obligatorisk egenkontroll inför uppflyttning till vt19 ska lämnas in av samtliga studenter!


Blanketten ska lämnas in senast onsdag 21 november kl 12.00 till PSPs exp.

Uppflyttningsblankett pdf

Villkor för uppflyttning till te 2 - te 10
Den obligatoriska och officiella kontrollen sker inför en hösttermin. Blanketten ska lämnas in även inför en vårtermin. Om du har rester så tänk på att planera dina studier underläsåret så att du uppfyller villkoren för uppflyttning inför ht19. Särskilda villkor gäller alltid inför te 7.

Ledningsgruppen beslutade på vårterminens sista möte att skärpa reglerna för dispens för uppflyttning till högre termin. Från och med starten av höstterminen 2019 kommer det att krävas särskilda skäl (t ex sjukdomsperiod som kan verifieras med intyg) för att kunna få dispens från de uppflyttningsvillkor som anges i utbildningsplanen. Precis som tidigare gäller även att man inte får ha för mycket rester utan att man kan göra en realistisk planering för hur man ska ta igen dem parallellt med övriga studier. Införandet av denna nya praxis läggs avsiktligt långt fram i tiden för att ge er möjlighet att planera för detta och ta igen eventuella rester som skulle kunna påverka möjligheten till uppflyttning. Att införandet sätts till HT19 gör att man får två hela terminer och två uppsamlingsperioder på sig för detta.


Ska du göra studieuppehåll under vt19? Detta ska i så fall anmälas till studievägledare snarast möjligt på särskild blankett.


Mer om vt19
Preliminära scheman för vt19 beräknas bli klara och utlagda på hemsidan ca 1 december; eventuella ändringar av kurslitteraturlistor läggs också ut i början av december.

Vårterminen startar officiellt måndag 21 januari 2019 och slutar 9 juni 2019; sista dag för undervisning är onsdag 5 juni.

För att bli registrerad krävs (förutom behörighet) närvaro vid intro/första föreläsning, eller att man kommer till exp och säger till, så snart man är på plats. Vi använder inte webregistrering.


 

 

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se