Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om oss

​​​​​​​SOL-2 är finansierat av Forskning för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE). Vi som deltar i projektet finns huvudsakligen vid institutionen för psykologi vid Lunds Universitet.

Daiva Daukantaitė, docent
Daiva är huvudansvarig för SOL-2. Hon skrev sin doktorsavhandling om subjektivt välmående hos kvinnor vid Stockholms Universitet, och arbetar idag som lektor vid psykologiska institutionen vid Lunds Universitet. Hon har bedrivit och varit del av flertalet projekt inom klinisk och positiv psykologi.
Daiva Daukantaitė - Lunds universitets forskningsportal

Lars-Gunnar Lundh, professor
Lars-Gunnar är utbildad psykolog och professor i klinisk psykologi vid Lunds Universitet, och huvudansvarig för SOL-projektet som pågick mellan 2006 till 2009. Han är en pionjär inom forskning om självskadebeteende i Sverige, och har även forskat om insomnia, ångest, perfektionism och mindfulness.
Lars-Gunnar Lundh - Lunds universitets forskningsportal

Margit Wångby-Lundh, PhD
Margit undervisar vid institutionen för psykologi vid Lunds Universitet. Hon var ansvarig för SOL-projektet och idag forskar hon om psykiskt välmående hos tonåringar, med speciellt fokus på anpassningsproblem hos flickor.

Margit Wångby-Lundh - Lunds universitets forskningsportal

Jonas Bjärehed, PhD
Jonas är utbildad psykolog och skrev sin avhandling om hur självskadebeteende yttrar sig hos tonåringar under SOL-projektet. Han har forskat vidare på självskadebeteende hos ungdomar och skrivit en bok om detta. Idag är Jonas studierektor för psykologprogrammet vid Lunds Universitet.
Jonas Bjärehed- Lunds universitets forskningsportal

Sophie Liljedahl, PhD
Sophie doktorerade 2010 inom klinisk psykologi vid Ottawas Universitet i Kanada. Idag arbetar hon som klinisk forskningsledare för Västra Götalands Självskadeenhet (VGS). Hennes forskningsintressen är främst inom självskadebeteende, beroende, ätstörningar och liknande.

Benjamin Claréus, MSc
Efter att ha examinerats från masterprogrammet i psykologi under Lunds Universitet i januari 2017 har Benjamin arbetat som projektassistent för SOL-2. Under 2018 blev han antagen till forskarutbildningen. Hans avhandling fokuserar på processen att sluta skada sig själv mellan tonåren och ung vuxenålder, och hur den mentala hälsan ser ut hos unga vuxna som skadat sig själva tidigare i livet.
Benjamin Clareus - Lunds universitets forskningsportal

Lo Foster
Lo är legitimerad psykolog och antogs som doktorand i mars 2021. Lo kommer att skriva en avhandling som fokuserar på ätstört beteende och självskada. Hennes forskningsintressen rör relationen till kroppen, psykosomatik och utvecklingspsykologi.
Lo Foster - Lunds universitets forskningsportal

Tidigare medarbetare
Ya Zhou
Adam Ryde