Nätverket för idrotts- och motionspsykologi

Nätverket för idrotts- och motionspsykologi verkar för en bättre förståelse för och utveckling av ett psykologiskt perspektiv i förhållande till fysisk aktivitet, motion och idrott. Exempel på intresseområden är:

• motivation
  • självförtroende
  • koncentration
  • stress
  • prestation
  • ledarskap
  • talangutveckling
  • karriärutveckling
  • gruppdynamik
  • förebyggande arbete och rehabilitering av idrottsskador
  • idrottspsykologiska färdigheter
  • psykologiska effekter av fysisk aktivitet, motion och idrott.

Vår utgångspunkt som forskare berör ett prestations- såväl som hälsofokus. Det är i sammanhanget av stor vikt att utveckla och utvärdera konkreta arbetssätt som kan vägleda den idrotts- eller motionspsykologiska rådgivarens praktiska arbete.

Sofia Bunke, Fil dr

Sofia [dot] Bunke [at] psy [dot] lu [dot] se

Forskare

Marie Bergström