Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The LUCK-network

Lund University Creativity Knowledge

Nätverket LUCK (Lund University Creativity Knowledge) syftar till att främja och utveckla kreativitetsforskning med fokus på kreativitetens process, villkor och utveckling inom olika verksamhetsområden, såsom näringsliv, akademi och skola.

Nätverket består idag av forskare med olika inriktningar av kreativitetsforskning:

  • Docent Eva Brodin (vetenskapspsykologi och högskolepedagogik; doktoranders kreativa utveckling)
  • Prof. Ingegerd Carlsson (personlighets- och neuropsykologi; sömn, kreativ process)
  • FD Eva Hoff (pedagogik och utvecklingspsykologi; kreativitet i skolan, fantasi)
  • FD Farida Rasulzada (organisationspsykologi; välmående, kreativt ledarskap)
  • FD Una Tellhed (kognitions- och socialpsykologi; genus, stereotyper)
  • Samuel West, doktorand (organisationspsykologi; lek och improvisation för att utveckla kreativitet)

LUCK träffas en gång i månaden i någon av våra olika mötesformer:

1. Academic Playground är vårt idéseminarium där vi använder kreativa metoder för att diskutera och hjälpa varandra framåt i vår befintliga kreativitetsforskning. Syftet är att främja metod och teoriutveckling.

2. Magnifying Meeting är vårt forum för att ventilera, granska och diskutera våra pågående och kommande projekt. Här sker också diskussion och granskning av forskningsansökningar.

3. Picknick. När vi har picknick gör vi nyttiga, lärorika och kreativitetsstimulerande utflykter/studiebesök i syfte att vidga våra perspektiv och hitta potentiella samarbetspartner. Till dessa möten krävs en föranmälan då antal platser är begränsade i dagsläget.

4. Storytime är vårt forum för att ta oss an och reflektera kring intressanta berättelser, antingen genom någons konferensbesök, litteratur, artiklar eller inbjudna externa föreläsare.

Är du intresserad av att delta i LUCK?

LUCK är öppet för alla med intresse för kreativitetsforskning. Om du vill bli medlem i nätverket eller bara prova på någon av våra aktiviteter är du varmt välkommen att kontakta nätverksansvarig Farida Rasulzada för mer information om våra kommande möten och tider. Vi ser fram emot att få träffa dig!

Kontakt