Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om oss

SOL-2 är finansierat av Forskning för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE). Vi som deltar i projektet finns vid institutionen för psykologi eller institutionen för kliniska vetenskaper vid Lunds Universitet.

Daiva Daukantaitė, docent
Daiva är huvudansvarig för SOL-2. Hon skrev sin doktorsavhandling om subjektivt välmående hos kvinnor vid Stockholms Universitet, och arbetar idag som lektor vid psykologiska institutionen vid Lunds Universitet. Hon är framförallt intresserad av positiv psykologi, och har bland annat forskat om olika typer av välmående, mindfulness och empati.

Lars-Gunnar Lundh, professor
Lars-Gunnar är utbildad psykolog och professor i klinisk psykologi vid Lunds Universitet, och huvudansvarig för SOL-projektet som pågick mellan 2006 till 2009. Han är en pionjär inom forskning om självskadebeteende i Sverige, och har även forskat om insomnia, ångest, perfektionism och mindfulness.

Margit Wångby-Lundh, PhD
Margit undervisar vid institutionen för psykologi vid Lunds Universitet. Hon var ansvarig för SOL-projektet och idag forskar hon om psykiskt välmående hos tonåringar, med speciellt fokus på anpassningsproblem hos flickor.

Sophie Liljedahl, PhD
Sophie doktorerade 2010 inom klinisk psykologi vid Ottawas Universitet i Kanada. Idag arbetar hon som ansvarig för forskning, behandling och utveckling vid ett behandlingshem i Skåne (Finjagården), samt undervisar vid institutionen för psykologi på Lunds Universitet. Hennes forskningsintressen är främst inom självskadebeteende, beroende, ätstörningar och liknande.

Jonas Bjärehed, PhD
Jonas är utbildad psykolog och skrev sin avhandling om hur självskadebeteende yttrar sig hos tonåringar under SOL-projektet. Han har forskat vidare på självskadebeteende hos ungdomar och undervisar idag vid psykologprogrammet vid Lunds Universitet.

Åsa Westin, lektor
Åsa är psykiatriker och avdelningschef för psykiatrin på institutionen för kliniska vetenskaper vid Lunds Universitet. Hon är även projektledare vid enheten för klinisk suicidforskning som bland annat undersöker de biologiska mekanismer som påverkar våra känslor och tankar och hur suicid kan förebyggas.

Benjamin Claréus, PhD
Efter att ha examinerats från masterprogrammet i psykologi under Lunds Universitet i januari 2017 har Benjamin arbetat som projektassistent för SOL-2. Under 2018 blev han antagen till forskarutbildningen och kommer skriva sin avhandling inom projektet.

Sol på hus O.

Kontakt

Daiva Daukantaitė
daiva [dot] daukantaite [at] psy [dot] lu [dot] se

Lars-Gunnar Lundh
Lars-Gunnar [dot] Lundh [at] psy [dot] lu [dot] se