Anna Sahlström: "Rättssäkerhet  i ett psykologiskt perspektiv"

Kognitionsseminarium med Anna Sahlström.

Abstrakt
Det saknas samsyn och samordning inom och mellan myndigheter/aktörer som hanterar psykisk hälsa/ohälsa. Tydlighet och överensstämmelse i metodval mellan olika profession är låg. Även det vetenskapliga perspektiv skiljer sig åt i bedömning ar risker och vid utredningar och val behandling. Dessa frågor kan utgöra ett systemfel för rättssäkerheten.

Anna Sahlström har arbetat med kriminaljournalistik på bl a Efterlyst/Strix TV, Insider/Strix TV, Kalla fakta/TV4 och Dokument inifrån/SVT. Där har hon belyst problem i rättssystemet ur en psykologisk vinkel och visat på skillnader mellan kriminologi och psykologi som vetenskap.

Tid:
2019-12-11 13:00 till 14:00