Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Världsledande forskare föreläser om ISTDP

Professor Allan Abbass från Dalhousie University in Canada kommer till Lund för att prata om en modern metod av psykodynamisk korttidsterapi.

ISTDP är en modern psykodynamisk korttidspsykoterapi som har sin grund i klassisk psykodynamisk konfliktteori med inflytande från anknytnings- och affektteori. Det finns ett starkt forskningsstöd för ISTDP avseende flera psykiatriska diagnoser och ett antal olika RCT-studier är genomförda.

Dr. Allan Abbass är psykiater och professor i psykiatri och psykologi. Han är en världsledande forskare och kliniker gällande ISTDP men också avseende psykodynamisk psykoterapi generellt. Han har lett flera stora meta-studier gällande effekt av psykodynamisk psykoterapi bl. a. åt Cochrane Library. Han har publicerat mer än 175 forskningsartiklar.

Föreläsningen är kostnadsfri men en föranmälan behövs.

Den görs på adressen:  http://doodle.com/poll/rer32r96pss7ia7n

 

Det går också att anmäla sig via Institutionen för psykologis hemsida.

 

Välkomna!