Psykologen: ”Rädsla ligger bakom stenkastningen mot danska bilar”

Trasig vindruta. Foto: Pixabay.

Egen rädsla som får någon att vilja göra andra rädda. Så förklarar psykologen Per Johnsson vid Lunds Universitet den stenkastning som drabbat danska bilister på E65:an de senaste veckorna.

– Det mest troliga motivet är att man vill skapa rädsla hos andra för att man har varit och är rädd själv. Det här är människor som troligtvis blivit utsatta för något, säger Per Johnsson till SVT.

Psykologen: ”Rädsla ligger bakom stenkastningen mot danska bilar” - SVT (Nytt fönster)

Per Johnsson - Lunds universitets forskningsportal