Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny stor studie om rasism i arbetslivet

Asiatisk kvinna vid bord. Foto: Pexels.

Hur ser diskriminering och negativ särbehandling ut inom arbetslivet? Hur arbetar olika arbetsgivare med psykosocialt stöd, mentorskap och trivsel? Och hur stor roll spelar dessa faktorer för karriärutveckling och erfarenheter av arbetsplatsdiskriminering?

Den 30 september genomförs ett webbinarium där du får ta del av ny kunskap kring rasism i arbetslivet och vilka mekanismer som påverkar. Studien har genomförts av psykologerna Sima och Martin Wolgast från Lunds universitet i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm.

Närmare 3000 personer från arbetsplatser runtom i Sverige har deltagit i studien, som också inkluderar en bred kunskapssammanställning kring diskriminering baserat på etnicitet/hudfärg. Resultaten som presenteras kan bidra till en större förståelse för hur ojämlikheter baserat på etnicitet/hudfärg uppkommer och återskapas på den svenska arbetsmarknaden.

Pressinbjudan: Ny stor studie om rasism i arbetslivet | Lunds universitet

Sima Wolgast - Lund University

Martin Wolgast - Lund University