Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

David Markusson Clavertz postdok vid Penn

David Markusson Clavertz har påbörjat en postdokanställning vid Pennsylvania state university i USA. Där forskar han på olika komponenter av stress i vardagen och analyserar hur de relaterar till diverse hälsorelaterade beteenden.

– Ett av projektets mål är att utveckla en individ-anpassad intervention som via en app mäter stress kontinuerligt och hjälper människor att uppnå rekommenderade nivåer av fysisk aktivitet och sömn, säger David Markusson Clavertz

I januari i år disputerade han med avhandlingen “The diversity of mind wandering. The role of individual differences and cognitive factors”.
– Jag undersökte bland annat hur människors förmåga att kontrollera sin uppmärksamhet relaterar till dagdrömmande. 

Förhoppningarna inför tiden i Pennsylvania är stora både vad gäller arbetet och fritiden.
– Yrkesmässigt ser jag fram emot att utöka min kunskap kring statistiska metoder för att analysera data där människors responser mäts intensivt vid upprepade tillfällen. Utanför yrket ser jag fram emot att konsumera amerikansk idrottskultur. Exempelvis var jag på en baseball-match häromdagen där de bland mycket annat delade ut pizza till den i publiken som skrek högst. Underhållande på sitt sätt.

Han hoppas kunna fortsätta jobba inom samma arbetsområden i framtiden.
– Min avsikt är att härnäst kombinera mina tidigare intressen och undersöka hur olika kognitiva typer av dagdrömmar relaterar till stress, säger han.