Litterära perspektiv på sjukdom och död

Sjukdom, sårbarhet, lidande och död – alla är de existentiella erfarenheter vi kan få en fördjupad förståelse av genom litterära skildringar. Hur gestaltas sjukdom? Hur skildras dödsögonblicket? Vilka bilder och vilken symbolik används om sjukdomar – och hur kan också sjukdom i sig bli till symbol?

Kursen riktar sig till alla med intresse för temat: humanister såväl som medicinare, vårdvetare och psykologer, studenter såväl som yrkesverksamma.

Litterära perspektiv på sjukdom och död (PDF)

Litteraturvetenskap: Litterära perspektiv på sjukdom och död  – Lunds universitet