Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Fortsatt könssegregation på utbildningar och arbetsplatser

Trots att Sverige är ett av världens mest jämställda länder är valet av studier och yrken fortfarande könssegregerade, visar ett nytt forskningsprojekt från Lunds universitet.

Könstypiska yrkesval lägger grunden till en könssegregerad arbetsmarknad.

– Redan vid gymnasievalet kan vi se att pojkar och flickor väljer olika typer av utbildningar som sedan fortsätter i högskolan och ut i yrkeslivet. När man är 15 kanske det inte är så lätt att styra över vad man blir påverkad av, säger Una Telhed, projektledare.

Fortsatt könssegregation på utbildningar och arbetsplatser – Sveriges radio (Nytt fönster)

Una Tellhed – Lunds universitets forskningsportal

2017-12-14
Psykologisk rapport om hen
2017-12-14
Ge dig själv en klapp på axeln och minska stressen
2017-12-12
Open access-journal om psykologi
2017-12-11
”Om organisationer vill ha ett flöde av kreativa idéer måste arbetstagarnas särdrag tillåtas.”
2017-11-29
Tre miljoner till forskning om ”Språkets betydelse för jämställdhet på jobbet”.