Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Institutionens arbetsuppgifter

Utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå
Vid institutionen finns ett omfattande kursutbud som består av Fristående kurser, Beteendevetenskapligt program, Programmet för personal- och arbetslivsfrågor, Master of Science Programme in Psychology, Psykologprogrammet, Psykoterapeutprogrammet och Forskarutbildningen.
Studera psykologi

Forskning
Vid institutionen bedrivs forskning med stöd av fakultetsmedel och externa anslag, samt på lärarnas tid för forskning- och kompetensutveckling. Samtliga forskare och lärare tillhör en eller flera avdelningar eller nätverk.
Forskning

Samverkan med samhället
Genom kontakter med media, uppdragsutbildning, alumni-verksamhet, praktik för studenter, enskilda lärares initiativ, samarbeten med kommuner, hälso- och sjukvård och företag bidrar vi att sprida kunskaper och metoder som bygger på psykologisk forskning.
Samverkan

Psykoterapimottagning
Institutionen har en Psykoterapimottagning i Hus O där blivande psykologer arbetar som terapeuter och erbjuder psykoterapi till en reducerad kostnad. Terapeuterna får handledning av legitimerade psykoterapeuter med handledarutbildning.
Psykoterapimottagningen

 

Sidansvarig:

Institutionen för psykologi
Box 213, 221 00  LUND
Telefon: 046-222 00 00
webb [at] psy [dot] lu [dot] se