Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Ny student på Beteendevetenskapliga programmet 2017

Välkomna alla nya studenter!

Introduktionsdag 23 augusti

Beteendevetenskapliga programmet startar med en introduktionsdag onsdag den 23 augusti kl. 9.15 Edens Hörsal (Paradisgatan 5, Lund, Hus H, Eden). Introduktionsdagen är obligatorisk och du måste meddela oss om du har förhinder att närvara. I samband med introduktionsdagen sker registrering. Om du är reserv så kommer vi att kontakta dig så snart vi kan efter introduktionsmötet, om vi kan erbjuda en plats. Det sker ingen reservantagning vid introduktionsmötet utan detta sker när vi vet hur många registrerade studenter vi har.

Om BVP

Under Översikt och kurser i menyn till vänster hittar du upplägget för respektive termin med kursplaner, litteraturlistor och scheman.  Under Kontakt finns uppgifter om administration och programansvariga.

Första året – Beteendevetenskaplig grundkurs

BVGA41 Beteendevetenskaplig grundkurs är första kursen på programmet. Den ges på heltid, höstterminen 2017/vårterminen 2018.  Aktuell kursplan, litteraturlista och schema för kursen hittar du på hemsidan Översikt och kurser –Termin 1. Kursen startar måndagen den 28 augusti  med en introduktion av hela första året med alla ansvariga lärare. Kursansvarig för första året är Jean-Christophe.Rohner [at] psy.lu.se och du kan kontakta honom om du har frågor om första året. Direkt efter introduktionen till kursen börjar första delkursen i pedagogik.  Kursansvarig för pedagogiken är Fredrik.Sandberg [at] soc.lu.se. Du kan kontakta honom om du har frågor kring kurslitteratur, gruppindelning mm inom pedagogiken.

IT-stöd

Studentportalen och Stil-mail

Studentportalen är din egen sida där du kan kontrollera dina resultat, skriva ut Ladokintyg, ändra din adress, hämta programvaror etc. Du loggar in på portalen med hjälp av ditt studentkonto, StiL (Student i Lund). Här finns även din inbox till Stil-mailen som är mailadressen som vi på instiutionen kommer använda oss av för kommunikation med studenter under terminens gång. Om du är ny student behöver du aktivera ditt konto på Studentportalen (StiL).
Studentportalen och inloggning

LUVIT

Under första året kommer all löpande information om BVGA41  Beteendevetenskaplig grundkurs att finnas på LUVIT.  Här hittar du viktig information om kursen; t ex kompendier från föreläsningar, information från läraren, ändringar i scheman etc. Du kommer att få tillgång till Luvit i samband med programstart.

Välkomstmöte den 5 september

Alla nya studenter vid Institutionen för psykologi (både programstudenter och fristående kurser) inbjuds till ett Välkomstmöte måndagen den 4 september kl 15.15-17 i Edens Hörsal (Hus H). Vid mötet får du information om allt från vilka möjligheter du har som student, studieteknik och sociala aktiviteter till studentens rättigheter och socialt stöd under studietiden. Vi bjuder på fika i pausen!

Välkommen till oss!

Henrik Levinsson (studierektor)
Anna Hjalmers Mattsson (programansvarig och studievägledare)
Sinnamon Varsamouli (utbildningsadministratör)